טיפ 1: נייר סופג
לפניי שמתחילים להכין את הסלמון - חייבים לנגב אותו היטב עם נייר סופג. פעולה זו תוציא מהדג את הנוזלים המיותרים ותיתן לו תגובה יפה יותר בתנור, ותמנע שכבת מים בין הדג לרוטב/שמן.
טיפ 2: חוק ה-13 דקות
הדעה הרווחת לאפות סלמון בתנור 20-25 דקות, ברוב המקרים הוא יתייבש, הסיבה לכך נקראת באנגלית 'over coock' כלומר בישול יתר. סלמון במידת עשייה מושלמת צריך 13 דקות בדיוק! לא יותר! (מומלץ על 200 מעלות)
טיפ 3: תיבול עדין
סלמון הוא דג מאוד שומני ובשרני, לכן עם נעמיס עליו הרבה תבלינים ורוטב נפספס את הטעם העסיסי שלו, מומלץ לתבל בעדינות עם מעט שמן זית או רוטב, כך נקבל טעם מושלם של הדג בליווי התיבול.
טיפ בונוס: חלבון יוצא
אם אין לכם טיימר או לא בטוחים לגביי מידת העשייה תיישמו את הטיפ הבא: כאשר הסלמון מוכן הוא מתחיל להפריש החוצה את החלבון שלו, נוזל סמיך ולבן שנראה ממש כמו חלבון חביתה, בשלב זה נדע שהסלמון כבר מתחיל להתייבש ונדע להוציא בזמן.
מתכון קליל:
סלמון מיובש היטב, תיבול עדין של תבלין 'טוסקנה' זילוף של זמן זית מעט לימון טרי וזהו!
13 דקות בתנור וכולם ילקקו את האצבעות!