צבא רוסיה, ארכיון
צבא רוסיה, ארכיוןצילום: DIMUSE, איסטוק

המודיעין הבריטי פרסם היום (שבת) את הערכתו בנוגע למניין ההרוגים והפצועים של הצבא הרוסי בבוץ האוקראיני.

על פי המודיעין, בשנה האחרונה חלה עלייה של כמעט 300 הרוגים או פצועים בכל יום לצבא הרוסי, דבר שלדברי המודיעין משקף את העובדה שאיכות הצבא הרוסי ירדה משמעותית.

עוד העריך המודיעין הבריטי, כי לצבא הרוסי יידרשו בין 5 ל-10 שנים בכדי לחדש את היחידות הצבאיות שהיו בערב ה-24 בפברואר 2022, יום הפלישה לאוקראינה.

שר ההגנה הבריטי גרנט שאפס התייחס לדו"ח  המודיעיני והשווה אותו למלחמה של ברית המועצות באפגניסטן שגבתה את חייהם של 70 אלף חיילים סובייטים.

"במלחמתו חסרת התכלית של פוטין, אם האבידות יימשכו בקצב הנוכחי עד לשנה הבאה, שנת 2025, רוסיה תספוג יותר מחצי מיליון איש הרוגים ופצועים ב-3 שנות מלחמה", כתב שאפס ב-X.

ביום שישי האחרון פתחה רוסיה במתקפה נרחבת על אוקראינה שהביאה למותם של מספר אזרחים ופציעתם של יותר מ-100 בני אדם.

פרשנים מערביים העריכו כי רוסיה בתקופה האחרונה צמצמה את מתקפות המל"טים שלה על אוקראינה, זאת ככל הנראה בניסיון לאגור מל"טים לקראת מתקפה נרחבת כשהחורף ייכנס לשיאו, זאת במטרה לפגוע במורל האוקראיני.