המפלגה הסוציאל-דמוקרטית האופוזיציונית של אוסטריה הודיעה ביום שני כי היא תבקש לקיים חקירה פרלמנטרית בענייניו של שר האוצר קרל-היינץ גראסר מאחר שלא הכריז על מניות פרטיות המצויות בידיו. "שר אוצר המואשם בהאשמות כאלה אינו מסוגל יותר לפעול בצורה חסרת פניות", אמר אלפרד גיסנבאואר, יו"ר המפלגה הסוציאל-דמוקרטית, במסיבת עיתונאים, והוסיף כי כל שר "הגון" העלול למצוא את עצמו במצב כזה היה מתפטר.

מפלגת האופוזיציה השנייה, "הירוקים", הודיעה כי תתמוך בביצוע חקירה פרלמנטרית, אך מפלגתו הקודמת של גראסר, מפלגת החירות הימנית קיצונית, הודיעה כי עדיין לא החליטה.

גראסר עזב את מפלגת החירות בתחילת השנה, ומאז כיהן כשר חסר מפלגה, שמינה הקנצלר וולפגנג שיסל. הוא הודה בסוף השבוע כי "קיבל עצה גרועה" לא להצהיר על מניות פרטיות שהיו לו כשנכנס לתפקידו ב-2000.