"סנגריה" - בספרדית 'מדמם', בגלל צבעו האדום של הקוקטייל החורפי על בסיס היין מוגש בעיקר בספרד, אך זוכה לאהדה ברוב העולם המערבי.
את הסנגריה הקלאסית מגישים לרוב חמה, אך יש מקומות בהם נהוג לשתות אותה קרה.
סנגריה קלאסית מכינים מיין אדום עם מיץ תפוזים מקל קינמון וקוביות של פרי הדר כמו תפוח ירוק.
ניתן לשדרג ולהוסיף תבלינים נוספים כמו הל מוסקט או סוכר.
או לשדרג על ידי הוספת שוט 'ברנדי' קטן שיחזק את רמת האלכוהול במשקה.
מתכון לסנגריה מושלמת:
- כוס יין אדום
- חצי כוס מיץ תפוזים
- שוט 'ברנדי'
- מקל קינמון
- כפית דבש
- תיון של תה קמומיל / ארל גריי
- 3-4 עלי נענע
- חצי אגס
אופן ההכנה:
נערבב את כל המוצרים מלבד האגס בפינג'אן או סיר קטן ונביא לרתיחה
נחתוך את האגס לקוביות ונוסיף לסיר
נכבה את הלהבה ונוריד את מהאש, נזרוק את התיון
נמזוג לכוס מתאימה ונגיש