ח”כ דן אילוז, הליכוד
ח”כ דן אילוז, הליכודצילום: ערוץ 7

חבר הכנסת דן אילוז הוביל הצעה לסדר אליה הצטרפו חברי כנסת מרוב הסיעות הציוניות בכנסת, מלבד סיעת העבודה. 

בהצעה הח"כים מצהירים  כי אסור לחזור אחורה לפילוג של ה-6 באוקטובר ושיש למצוא את הדרך להמשיך להתנהל כעם אחד ומאוחד. 

בהצעה ח"כ אילוז קורא לשמור על האחדות שהתגלתה ב-7 באוקטובר ואף לחזק את המנגנון שיאפשר לנבחרי הציבור לייצג מגוון עמדות ורעיונות אידיאולוגיים, אך מצד שני לשמור על מסגרת השיח ומיקוד הדיון בליבת הנושא, מבלי להיגרר למאבקים עקרים וחסרי שחר.

ההצעה שהתקבלה על ידי נשיאות הכנסת מחייבת קיום דיון בנושא במליאת הכנסת ותעבור לוועדה בכנסת על מנת לבחון דרכים לממש את נושא ההצעה.

להצעות לסדר יכולים להצטרף אדם אחד מכל סיעה, ולהצעה זו הצטרפו מציעים מרוב הסיעות הציוניות בכנסת: משה קינלי טור פז (יש עתיד), מיכאל ביטון (המחנה הממלכתי), יוסי טייב (ש"ס), משה סלומון (ציונות דתית), לימור סון הר מלך (עוצמה יהודית), יצחק פינדרוס (יהדות התורה) ושרון ניר (ישראל ביתנו).

יוזם ההצעה ח"כ דן אילוז, אמר כי "עם ישראל לא יסלח לנבחרי הציבור שיחזירו אותנו אחורה לשישי לאקטובר. בזמן שחיילינו מכל הגוונים נלחמים זה לצד זה מול ארגון הטרור חמאס ושמים בצד את כל המחלוקות הפוליטיות אסור לנו לחזור אחורה לשישי לאוקטובר".

"מצביעי בן גביר ומצביעי מרצ נלחמים זה לצד זה, יושבים ביחד באותם טנקים, ומסכנים את חייהם אחד למען השני, וכולם למעננו. לצערנו, כבר רואים סימנים על כך שהפילוג שהיה לפני השבת השחורה. האם לא למדנו כלום? אסור שהכנסת תהיה מקום שמפלג את העם".