
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה מסרה את תשובתה לעתירה לבג"ץ שמבקשת להורות לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר להימנע ממתן הוראות והנחיות למשטרה בנוגע למימוש זכות ההפגנה.
"בשורה של פרסומים עלה כי השר לביטחון לאומי התערב באופן פסול ולא חוקי בעבודת המשטרה. חמורה במיוחד ההתערבות הפוליטית בחופש המחאה נגד השלטון ובזכות ההפגנה".
לדברי היועמ"שית, "טענת השר לפיה הוא ביקש למנוע מפגן הזדהות עם חמאס, נטענה ללא קשר לנסיבות של ההפגנה שאותה המשטרה בדקה ואישרה".
השר בן גביר תקף את עמדתה ואמר: "מצער מאוד שגם אחרי 7.10 אצל היועמשית לא נלמד הלקח. המדובר בהנחיה של השר שהנחה שלא לאפשר תמיכה בחמאס. אין אירוע שמגיע לפתחו של בית המשפט שהיועמ״שית לא פועלת נגד עמדתי. מדובר ביועמ״שית מטעם, ובעלת אג׳נדה מאד ברורה".
השר בן גביר הוסיף: "לפי כל חוק ודין יש לשר סמכות להתוות מדיניות גם בנושא הפגנות ובוודאי שיש לשר אפשרות להורות למשטרה לאכוף את החוק ולא ולאפשר הפגנות לא חוקית. בשל השנאה היועמ״שית כלפי, כאילו אנוכי השר היחיד שמבקש שהמשרד יקיים את המדיניות שלו״.
"אמשיך להנחות את המשטרה לאכוף החוק ולא לאפשר הפגנות של תמיכה בחמאס", חתם בן גביר.