קפה אביחיל
קפה אביחילצילום: עזרא לוי

סיפורו של קפה אביחיל מתחיל למעשה לפני 90 שנה, ב-1932, השנה שבה ניסן אביחיל פתח את מאפית אביחיל המיתולוגית בשכונת זכרון משה בירושלים, ניסן אביחיל, אבי המשפחה, גילה, שבכוחם של מאפים, לשנות את מצב הרוח של מי שטועם אותם.

במהלך השנים הוא חקר ופיתח את הידע הזה, והפך אותו לתורה קולינרית, שחלחלה ועברה מדור לדור, במשך חמישה דורות ברצף. 

כל דור במשפחה העביר לדור שבא אחריו את סודות החיבור בין אוכל ורגש, ובקפה אביחיל דואגים להעניק לקהל הלקוחות חוויה ייחודית, היודעת לרקום ולשלב בין טעמים, מנות וקולינריה, לבין מצב רוחם של הסועדים. בשנת 2007 הגיע תורה של גליה אביחיל, בתו של דני לקחת את המושכות ולפתוח בשכונת מלחה את קפה אביחיל, מאז ועד היום, מגיש המקום הכשר למהדרין ארוחות בוקר עשירות, פסטות בעבודת יד, סלטים מושקעים, קינוחים ביתיים, מגשי אירוח ומארזי בוקר.

במוצ"ש האחרון, השיקו בקפה אביחיל את תפריט האירועים באירוע מרשים שכינס כ-200 אנשים ממגוון תחומים, דוגמת מפיקי אירועים, עיתונאים, פוליטיקאים, קולגות, חברים ובני משפחה. התפריט החדש כולל בין השאר את המנות הבאות: סלט סלקים ובצל סגול צלויים בתנור עם פיסטוקים קלויים וזילוף של מסקרפונה ומיקרו אפונה, חסה לאליק ואלון, סלרי, צנון, עלי בזיל ופילטים של פירות הדר עונתיים בויניגרט תפוזים, מאפה פילו אישי פריך במילוי בושה עיזים, כרישה ודבש מתובל מעל, קיש בטטה ומנגולד עם צ'דר, פטה, רוזמרין, גרעיני דלעת וקצח, פילה סלמון צלוי בתנור במרינדה של עגבניות מיובשות, חרדל, טימין ושמן זית, פילה דניס בלימון ועשבי תבלין, סיגר של מרציפן ופיסטוקים בדבש מתובל, מלבי ירושלמי עם תמרים, אגוזים ושערות קדאיף ועוד.

המחיר לסועד יעמוד על סכום שיחל ב-145 ש"ח לסועד, כאשר המקום זמין ל-70 סועדים בחודשי החורף ועד 100 סועדים בחודשי בקיץ (בקיץ החצר הגדולה והנעימה זמינה). כמו כן, החל שיתוף פעולה חדש בין בית הקפה לבין היקב הירושלמי היחידי, "יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית", שיספק לבית הקפה מגוון יינות משובחים.

גליה אביחיל:"בשבעה באוקטובר השתנו לכולנו החיים. הימים הראשונים היו עבורי ימים קשים מנשוא. הבן שלי, לוחם ביחידה הרב מימדית, נכנס לעזה , ובמקביל בית הקפה שלי,  הבית החם של כל הירושלמים נדם.
אחרי שהבנתי, שזו המציאות החדשה, החלטתי לבחור בחיים, באופטימיות ובנצחון. רק כך אוכל לחזק את עצמי, את בני הלוחם, ואת כל סובבי. החלו לפנות אלי אנשים פרטיים וגופים עסקיים, שהחליטו להמיר ארועים גדולים שתכננו, לארועי בוטיק אינטימיים ומרגשים יותר. הבנתי את השליחות שלי, ומיד נרתמתי לשידרוג חדר הארועים שלנו והתפריט המוגש. במשך למעלה מחודשיים וחצי, צוות המטבח הנאמן שלי ואני עמלנו על תפריט חדש, כלים מעוצבים וקונספט מרגש."

שעות פתיחה:
8:00-22:00 או עד אחרון הלקוחות
שישי- מ8:00 עד שעה 14:00
במוצ"ש המסעדה פתוחה לאירועים פרטיים בלבד

הדישון 21, מלחה, ירושלים