המפגש
המפגשצילום: באדיבות

אימהות ללוחמים המאוגדות בארגון 'צעדת האימהות' יחד עם ארגון 'תורת לחימה' נפגשו עם חברת הכנסת לימור סון הר-מלך והעבירו דרכה מסר לחברי הממשלה עם דרישה להפסיק את הסיוע ההומניטרי שישראל מעבירה לעזה.

בפגישה קראו האימהות לא לכבול את ידי הלוחמים ולא לסכן את חייהם מול בניינים ממולכדים ומחבלים שמתעצמים אודות לסיוע ההומניטרי שנכנס לעזה ומגיע לידי חמאס.

יו"ר צעדת האימהות, סימה חסון, אמרה במפגש עם ח"כ סון הר-מלך: "הצבנו שתי מטרות שגם היא שותפה והסכימה איתנו עליהן. מטרה ראשונה לא להכניס סיוע הומניטרי לעזה ובכך לסכן את חיי הבנים הלוחמים שלנו בתוך הרצועה, והמטרה השנייה היא לחזק את חיי הלוחמים".

היא קראה: "מספיק לשלוח אותם מפיר לפיר, מדלת לדלת, מבית לבית, אין צורך בכך. ברגע שיהיה חנק הומניטרי על הרצועה הם לבד יצאו מהפירים וככה אנחנו נפסיק לסכן את חיי הלוחמים שלנו. אנחנו רוצים לתת לצה"ל לנצח".

טליה דגן, שבנה לוחם כעת, אמרה: "אנחנו דורשות שלכל מקום שהולכים החיילים יוודאו שאם יש בניינים עומדים שיורידו את הבניינים. שהחיילים לא יכנסו לבניינים ממולכדים, שישלחו רובוטים או אמצעים טכנולוגיים שיבדקו קודם כל לאן החיילים נכנסים, שלא יבחלו בהורדת בניינים בגלל פגיעה בבלתי מעורבים".

לגבי הטענות על בלתי מעורבים היא אמרה: "כולם שם מעורבים מאוד, אין שם בלתי מעורבים. דורשים שהילדים שלנו לא יהיו בשר תותחים, נילחם על כך שזה לא יקרה".

ויקטוריה נוביצקי הוסיפה: "אנחנו במלחמה, זה לא משחק, חייל שנמצא עכשיו שם הוא לא אמור לעשות בחירה האם לירות או לא, אין חף מפשע, אין בלתי מעורב, חייל מול אויב שטבח בעם שלנו, שעשה זוועות, זו מלחמה, באנו לשם לנצח, לא לקשור לחיילים ידיים, הדם של חיילנו אינו הפקר".

ח"כ לימור סון הר-מלך אמרה: "יש פה משהו שהוא עיוות תפיסתי ומוסרי שאנחנו לא מבינים שאין דבר כזה בלתי מעורב, כל מי שחי שם, שותף מלא לטבח ולהרג ולכל מה שהתרחש ולכן מבחינתנו, המוסר היהודי הצודק הוא לא לרחם על אכזרים. אנחנו צריכים לדעת, קודם כל צריך לדאוג לעם שלנו, יש פה אויב שכל המטרה שלו היא השמדת עם ישראל, אסור לייחס לו שום דבר אחר. נדרוש שהדברים שלכן ימומשו", אמרה לאימהות.