המתכון המקורי והקלאסי למטבוחה מרוקאית דורש המון מיומנות וסבלנות.
החל מקילוף העגבניות על ידי חליטה במים חמים, קליית הפלפלים, ועד בישול ארוך של 3 שעות ואף יותר על הזג.
הבאנו לפניכם גרסה מהירה וטעימה לא פחות הדורשת מכם בסך הכל 10 דקות עבודה!
מצרכים:
- 7 עגבניות
- 1 גמבה אדומה
- 1/2 פלפל חריף
- 3 שיני שום
- כף שמן קנולה
- כפית מלח
- כפית סוכר
- כפית פפריקה מרוקאית (מתוקה בשמן)
אופן ההכנה:
תחילה נטחן את העגבניות במג'ימיקס או מעבד מזון טחינה חלקית, כך שנקבל עגבניות טחונות עם קצת חתיכות גסות ולא מרקם חלק ונוזלי מידי.
נסנן את העגבניות הטחונות במסננת ונניח בצד (לא לשפוך את הנוזלים המסוננים!)
נחתוך את הגמבה לקוביות קטנות, את הפלפל חריף לטבעות ואת השום לפרוסות.
נטגן במחבת עם כף שמן קנולה למשך 2-3 דקות ולאחרמכן נוסיף את הפפריקה
נוסיף את העגבניות הטחונות ללא הנוזלים ונטגן למשך 2 דקות נוספות
נוסיף כ1/2 מהנוזלים ששמרו בצד יחד עם הסוכר והמלח ונטגן על להבה נמוכה למשך 5 דקות נוספות
נכבה את הלבהבה נערבב ונטעם אם צריך להוסיף מלח/סוכר
מומלץ להגיש קר עם חלה טרייה וחמה!
שבת שלום!