החמימות של האנשים באילת ניכרת מכל עבר. בין אם זה אבי אלימי שפתח קונדיטוריה לאחר שנים רבות של עיסוק אחר, בין אם זה רונן לוי מורה הדרך בסיור המדברי ובין אם זו יעל לרנר בסיורים המיוחדים. כולם נרתמו למען התיירות באילת וזה מורגש. גם המפונים הרבים ששוהים כאן משדרות, משלומי, מניר- עוז ועוד מרגישים כך.

יוסי חן, מנהל תאגיד התיירות העירוני באילת אומר לנו "אילת מציעה שפע של פעילויות ומוקדי בילוי לכל הגילים ולכל הסוגים ועכשיו במיוחד עם 101 חוויות ללא תשלום".

צריך להודות. אילת מציעה שפע של פעילויות ומוקדי בילוי לכל הגילאים ולכל הסוגים של הציבור הדתי. עכשיו אילת נפתחת לקהל התיירים ובחינם. לא יאומן אבל לנופשים בעיר מגיעות 101 חוויות ללא תשלום.

101 פעילויות ללא תשלום צילום: קובי פינקלר

בכל יום, כמעט בכל שעה יהיה ניתן למצוא מגוון של דברים לחוות. הספורטיביים יוכלו להצטרף לריצה מודרכת לאורך מסלול של 5 ק"מ ברחבי העיר, לקחת חלק בסדנאות נגרות או להירגע עם תרגולי יוגה ופילאטיס מול הים.

מי שיהיה מעוניין לפתח את הצד האמנותי שבו, יוכל לעשות זאת בסדנאות צילום או עריכה בסמארטפונים, רישום בפחם, משחקי אימפרוביזציה, סדנת סריגה או סיור קולינריה או אמנות מקומית מודרך. חובבי הטבע יוכלו לצאת לטיולים מודרכים במדבר. ומי שרק רוצים לחוות קצת תרבות חיה, במקום דרך הזום, יוכלו להגיע לצפות במופעי תיאטרון רחוב, אמני אש ואקרובטיקה, סיור אוזניות קצבי ברחבי העיר או מוזיקת DJ בטיילת.

אם כל החוויות האלה פתחו לכם את התיאבון, אפשר להשביע אותו בסיורי טעימות קולינריים שיתקיימו בעיר, בין בתי אוכל מקומיים. כן גם הסיור הזה ללא תשלום. ללא עלות, חלק מהחוויות בהרשמה מראש.

נתחיל באוכל ובסיורים. הצטרפנו לסיור טעימות חוויתי עם יעל לרנר להיכרות עם בתי אוכל, מפגש של תרבויות, קולינריה, צבעים וטעמים מקומיים. הסיורים רגליים ואורכים כשעתיים, מיועדים לגילאי 16 ומעלה.

התחלנו בקונדיטוריית שף אלימי.

מי היה מאמין שבאיזור תעשייה תקום לה, בשקט בשקט, קונדיטוריית ומאפיית שף ברמה שלא מביישת פטיסרי נחשבת בפאריז? אברהם אלימי, שף קונדיטור שגדל ולמד בניס, וכשחזר לארץ שימש כשף קונדיטור במלונות יוקרה בעיר וכיועץ לקונדיטוריות מפורסמות בצרפת, ארצות הברית ואפילו גיאורגיה, הקים כמה מקומות באילת, אבל הקונדיטוריה הקטנה והמופלאה שלו ושל משפחתו, הפכה לשם דבר בעיר. הניחוחות הנפלאים שתיכנסו, החיוך, המאפים, הו, המאפים.

אבי אלימי והסיור ללא עלות צילום: קובי פינקלר

העוגות הטעימות והעובדה שניתן לשבת באחד השולחנות הקטנים במקום, לשתות קפה ולזלול קוראסון פריך עתיר שכבות עשוי בעבודת יד, הופכת את המקום לאחד האהובים עלינו. הזדמנות להכיר את אחד האופים המוכשרים בעיר ואת הקונדיטוריה של האילתים. האורגים 5, איזור התעשיה, אילת. טלפון: 08-6368442 כשר למהדרין.

מטרים ספורים משם 'חומוס אליהו'. חומוסיה קטנה ומטריפה מבית היוצר של אליהו שמואלי. במקום

תמצאו חומוס קטיפתי, חם וטעים במיוחד מגרגרי חומוס שגדלו בארץ, שבושלו במהלך היום, ונטחנים לעיניכם, לזה מוסיפים טחינה אתיופית, שמן זית יווני תבלינים ארומטיים (וכמובן מרכיב סודי ומיוחד שנשמר בסוד עד היום) ועם תוספות לבחירתכם כתוספת גרגירים, פול, שקשוקה, חצילים, פטריות, שווארמה טבעונית ופיתה תימנית חמה. הבורסקאי 9, איזור התעשיה. טלפון: 08-9217177. כשר למהדרין.

רוצים עוד לטעום מהמאה ואחד? לכו לסדנת נגר ליום אחד בארטופיה שתי נשים מיוחדות בנו סדנת בניה של מוצרים קטנים ומתוקים מקרשי עץ ממוחזר. פעילות יצירה תוך שילוב כלי עבודה, טכניקות צביעה ועיצוב.
ההשתתפות בנעליים סגורות, בגדים שיכולים להתלכלך ושיער אסוף. אורך הסדנה כשעה וחצי. הפעילות לגילאי 15 +.יש להירשם לסדנה מראש.

נגרות ליום אחד צילום: קובי פינקלר

רוצים ליהנות מהנופים הקסומים של הרי אילת והערבה בסדרת טיולים סביב העיר אילת בהנחיית מורי דרך מוסמכים?לכו לסיור דרך האבנים האדומות.

אנחנו יצאנו עם רונן לוי. מוכשר, ידען והכל בגובה העיניים. סיור בלב שמורת הטבע המרשימה "עין עברונה" שמורה מדברית שופעת צמחיית מדבר ועצי שיטה, לצד שמורת הפלמינגו ולצד ביקור בעמודי עמרם הייחודים והמרהיבים בתצורות הסלע של בליית המים והרוח באבן החול הצבעונית.

שמורת הפלמינגו צילום: קובי פינקלר

אורך הסיורים כשעתיים - שלוש שעות והם מתקיימים במכוניות הפרטיות של המטיילים בדרכי עפר עבירות המסלול מתאים ומומלץ לכל הגילאים.גם זה במסגרת ה 101 ללא תשלום.

המסע להמבורגר הכשר הראשון בברביס אילת.

מחפשים עוד משהו אילתי? קפצו לברביס. המבורגריה קטנה באזור התיירות בפארק אופירה נבון שמיד תפס גם את האילתים וגם את התיירים שהתאהבו במקום, באוכל ובאווירה. עכשיו הם הפכו כשרים וזו בהחלט סיבה טובה לפקוד את המקום..

ברביס הכשר צילום: קובי פינקלר

אם יש משהו שיכול לתפוס את מהות האהבה, זה הסיפוק הרחב שמגיע מכל ביס בהמבורגר הכשר מעורר התיאבון. התענוג הקולינרי הזה לא רק ממלא את הבטן, אלא גם מחמם את הלב עם הטעמים העשירים וההיכרות עם התפריט הישן. השילוב של מיטב המרכיבים הכשרים, המוכנים ומוגשים באהבה, יוצר חווית אוכל שהיא לא פחות מיוצאת דופן. כל ביס הוא עדות לאהבה והאכפתיות שהושקעו ביצירת כל היבט של תפריט ההמבורגרים הכשרים באילת.

מחפשים משהו עממי ואילתי? המטבחון של עמוס.

מסעדת אוכל ביתי כשרה ושכונתית הממוקמת במרכז חנויות הדקל בעיר. המסעדה פועלת חמישה ימים בשבוע בשעות הצהריים ומציעה שלל מנות מהמטבח של אמא - קובה סלק, קוסקוס, חריימה, שניצל, קציצות, תבשילים ושאר מטעמים שיגרמו לכם להרגיש ממש בבית. את כל המנות המוצעות במטבחון של עמוס תוכלו לקבל במשלוח אליכם הביתה, ואף להזמין מראש אוכל בכמויות גדולות יותר לשבת או לחג. ניתן להיכנס לעמוד הפייסבוק של המסעדה ולהתעדכן בכל יום במנה המיוחדת ובתפריט היומי המעודכן. ברנע 463/15. 08-6318881

והיכן לנים אחרי כל אלו? הצעה לימם אלו. מלון פליי אילת שהפך למלון בוטיק.

אחרי עבודות ושיפוצים, 73 חדרי מלון פליי באילת, הפכו לחדרי בוטיק מפנקים ויוקרתיים בעיצוב חדשני, מתוכם 12 ג'וניור סוויטס וחדרי דה לקס מובחרים. חוויה של שירות, אירוח וקולינריה בלתי נשכחת. גם הבריכה קיבלה מתיחת פנים ואפילו בר המשקיף על הבריכה הותקן לטובת האורחים. לצידו של המלון מסעדת ורקאדה הנפלאה.

אה. מה זה? אז ביוונית, ורקאדה היא מילה המתארת את עובדי המזח בנמלים, אלה שפוגשים מדי יום את הדגים הטריים לאורך חופייה המדהימים של יוון ושל איי יוון.
ומה מתאים יותר מאילת? תפריט סיציליאני שכולו מורכב מחומרי גלם איטלקיים משובחים. מהפסטה ועד הפיצה.חגיגה יוונית / איטלקית אמיתית,מדגים שנצודו רק הבוקר, או מהקמחים שהגיע.

מנה בורקאדה צילום: קובי פינקלר

זאת בנוסף לעושר של סלטים טריים, מנות שף מיוחדות, מוזיקה של סנטוריני ואווירה של טוסקנה. יאסו ובון אפטיטו.

ומעל לכל איך אמרנו אנשים חמים טובים ומלאי נכונות לעזור. אין על אילת. כולם שם 101.