במלאת שלושים לנפילתו במלחמה בעזה התקיימה אזכרה לסרן איתן פיש ז"ל, קצין שריון ותלמיד ישיבת ההסדר בירוחם.

בין כל הכישרונות שהתברך בהם, היה לפיש ז"ל חיבור מיוחד לאחייניו. לכן היה חשוב להוריו לאסוף את החוויות שהאחיינים הקטנים זוכרים ולחברם לסרט שהוקרן באזכרה.

הסרט, שהופק על ידי אולפני אתרוג ליום השלושים, מלווה את משפחת פיש בביתם ומתמקד באחיינים, ובזכרונות שלהם מהדוד שאהב אותם במיוחד.

נעמי האיתן, מאולפני אתרוג, הדודה של איתן פיש, מסבירה כי "אצל ילדים קטנים ישנה תופעה שעם הזמן הזיכרונות האישיים שלהם מתבלבלים עם הסיפורים שהם שומעים, וגם עוצמת הרגש שמלווה את החוויות נחלשת".

"לכן, למרות הזמן הקצר שעבר מנפילתו, והעובדה שחברים שיכולים לספר עליו עדיין נמצאים בלחימה, יש ערך מיוחד לצילומים המשפחתיים שנעשו ממש לאחר השבעה, והסרט המלא יחכה לתקופה שאחרי המלחמה", הוסיפה.

איתן פיש עם אחיין, איור: בת הדודה
איתן פיש עם אחיין, איור: בת הדודהרעות הרשקוביץ