בני גנץ
בני גנץצילום: יוסי פונס

יו"ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ, התייחס לעימותים בתוך הקבינט בין שרי הממשלה לבין הדרג הצבאי שבראשו הרמטכ"ל הרצי הלוי.

"אנחנו נמצאים במלחמה הקשה בתולדותינו, שמתנהלת בכמה חזיתות, ומולן עלינו להתנהג כאגרוף אחד. טוב שהרמטכ"ל שידע לקחת אחריות אחרי האסון של ה-7.10, לוקח אחריות ומקים צוות שיפיק לקחים מבצעיים להמשך הלחימה - זוהי חובתו. 

זוהי גם חובתו של הדרג המדיני לשאול שאלות ולאתגר. מה שקרה אתמול היה התקפה ממניעים פוליטיים בעיצומה של מלחמה. השתתפתי בישיבות קבינט רבות - התנהלות כזו מעולם לא הייתה, ואסור שתהיה. האחריות על כך היא על ראש הממשלה. עליו האחריות לתקן, ולבחור - בין אחדות וביטחון ובין פוליטיקה".

הליכוד הגיב לגנץ "חובתו של הקבינט המדיני ביטחוני היא לשאול שאלות ולקבל תשובות. זאת לא פוליטיקה. בעת מלחמה, כשהעם מאוחד, מצופה מגנץ לנהוג באחריות ולהפסיק לחפש תירוצים להפר את הבטחתו להישאר בממשלת האחדות עד לסיום המלחמה".

השר איתמר בן גביר הגיב "בני גנץ מי שהיה חלק מחבורת הקונספציה והזמין את אבו מאזן אליו הביתה ממשיך גם בקבינט הקטן וגם בקבינט המורחב באותו הקו הכושל. חובתנו לשאול את הרמטכ"ל שאלות וחובתנו לדאוג שלא יחזרו על טעויות העבר שבני גנץ היה שותף בהם.

לגבי היום שאחרי אכן חובה לקיים דיון בפורום החוקי ולא להשאיר את ההחלטה לגנץ שחותר להביא לעזה את שלטון אבו מאזן וחבריו. לפני הכל יש להבטיח הכרעה ולנצח, עדין לא סיימנו את המלחמה ואסור לעצור באמצע".