אורז מקסיקני
אורז מקסיקניצילום: אייסטוק

אופציה א':

אורז עשבי תיבול

קחו את כל עשבי התיבול שיש לכם במקרר: פטרוזיליה, כוסברה, טימין, סלרי, נענע וכו' תקצצו דק ותערבבו בסיר האורז - יחד עם 2 כפות מים וכף אחת של שמן, על חום בינוני-נמוך. לאחר שלוש-ארבע דקות תקבלו אורז חם ומרענן עם הרבה טעם וצבע חי שעושה חשק לאכול!

אופציה ב':

אורז עם בצל מקורמל

קחו 4 בצלים גדולים, תקצצו אותם וטגנו במחבת עד להזהבה קלה, הוסיפו לסיר של האורז עם חצי כוס מים חמים וכף סוכר שטוחה ותערבבו ללא הפסקה על להבה נמוכה. השומניות של הבצל תעטוף את האורז ותתן לו גוון חום בהיר של קרמול נהדר. לאחר שלוש-ארבע דקות קבלתם אורז חם ומתקתק עם טעם עמוק של בצל מקורמל.

אופציה ג':

אורז מקסיקני

קחו גמבה אחת, גזר קטן, מעט תירס ואפונה ומעט ברוקולי (פרחים קטנים מאוד) את הגמבה והגזר נחתוך לקוביות ונקפיץ במחבת או ווק יחד עם שאר הירקות עד לקבלת צבע חרוך, הוסיפו אל סיר האורז יחד עם כף שמן ו2 כפות מים חמים, תערבבו על להבה נמוכה למשך 2-3 דקות. ותקבלו אורז צבעוני במיוחד כזה שכל ילד ירצה לזלול בלי לשאול האם האורז מהיום או שמא משבוע שעבר ;)