נתניהו וגלנט במליאה
נתניהו וגלנט במליאהצילום: Yonatan Sindel/Flash90

לקראת השעה 18:00 נשמעו (שני) אזעקות ברחובות, באר יעקב, רמלה, נס ציונה, לוד, ראשון לציון, חולון, גן יבנה, גזר, ברנר, שדות דן, גדרות, חבל יבנה ובאר טוביה. 

המטח כלל 8 שיגורים שבוצעו מדרום הרצועה - 3 יורטו, 4 נפלו בשטח פתוח ו-1 עוד בבדיקה; לא דווח על נפגעים.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט מסרו הערב (שני) סקירה ביטחונית מדינית בישיבת סיעת הליכוד. השניים אמרו כי "מלחמה ממושכת לא עומדת להסתיים לא בדרום ולא בצפון והיא תמשיך עוד חודשים רבים". על המעבר לשלב הבא כפי שפורסם היום הסבירו כי "בשביל להמשיך לנהל את המלחמה עוד חודשים ארוכים - נדרש מרווח תמרון בינלאומי ואנו פועלים לשמרו".

גלנט אמר "המעבר בין השלבים נועד ליצירת שפה משותפת בין הדרג הצבאי והמדיני. לא בשביל שהאישה משדרות או אופקים תחשוב שבשלב כזה או אחר קורה דבר מסוים. לא נקשור בין חזרת תושבי צפון הרצועה לבין מעבר לשלב ג', לפני שזה יקרה - התושבים שלנו יחזרו לבתיהם, ויהיה מתווה נוסף להשבת חטופים. אל תקשרו בין הדברים - זה לא נכון".

שרת התחבורה מירי רגב אמרה בסיעת הליכוד "אני שומעת כל מיני אמירות שהמלחמה הולכת ומסתיימת, אז לא! המלחמה ממשיכה בדרום, והיא תקח עוד זמן. אנחנו נמצאים בעיצומה של לחימה ולפנינו עמדות המשימות של החזרת החטופים וחיסול החמאס".

בתוך כך הג'יהאד האיסלאמי פרסם סרטון, כחלק מהטרור הפסיכולוגי שמפעילים ארגוני הטרור בעזה, בניסיון להפעיל לחץ על ישראל בכל הנוגע לשחרור חטופים ולהפסקת אש. בסרטון מופיע אלעד קציר (47), שנחטף מקיבוץ ניר עוז ב-7 באוקטובר. הסרטון האחרון ככל הנראה צולם בימים האחרונים. קציר נשמע משתתף בצערה של משפחת אדר, על מות חברו תמיר אדר, הנכד הבכור של יפה ששוחררה משבי חמאס.