ראש הממשלה בנימין נתניהו נשא הערב הצהרה במלאת מאה ימים למתקפת הטרור הרצחנית של חמאס ופתיחת המלחמה.

"אנחנו ממשיכים במלחמה עד הסוף עד לניצחון המוחלט - חיסול חמאס, השבת חטופינו והבטחה שעזה לא תהווה איום על אזרחינו לעולם. אף אחד לא יעצור אותנו, לא האג, לא ציר הרשע ולא אף אחד אחר", הצהיר נתניהו.

"אנחנו הולכים יחד עד הניצחון. אחרי הטבח של 7 באוקטובר לא נתפשר על פחות מניצחון מוחלט", הוסיף.

"אני יודע שיש מי שמטיל בזה ספק, אני לא שם. גם אתם אזרחי ישראל לא שם. זה אפשרי והכרחי ונעשה את זה", דברי נתניהו.

הוא שב והתייחס לתביעה נגד ישראל בבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג. "היתה טענה צבועה בהאג על מדינת היהודים שקמה בשליחות אלו שבאו לבצע שואה נוספת. כוחותינו מצאו עותקים של מיין קאמף, מצאו טאבלט של ילדה עם תמונה של היטלר כשומר מסך. לא בכדי אמר קנצלר גרמניה - 'החמאס הם הנאצים החדשים'. תומכי הנאצים החדשים מעזים להאשים אותנו ברצח עם - במי הם תומכים, ברוצחים-אנסים-כורתי ראשים-שורפי תינוקות? איזו חוצפה ובושה".

"מדינת ישראל, צה"ל וכוחות הביטחון שלה נלחמים מלחמה מוסרית וצודקת מאין כמותה נגד מפלצות החמאס, הנאצים החדשים", הדגיש נתניהו.

"לא נרפה את ידנו ונחליש את נחישותינו להילחם עד הסוף. האנטישמיות היא אותה אנטישמיות, אבל מעמדו של העם היהודי השתנה מהקצה לקצה כי היום יש לנו מדינה, צבא וחיילים גיבורים שמגנים על עמנו. מה שקרה ב-7 לאוקטובר לא יקרה שוב, זו המשימה והמחויבות שלנו", אמר ראש הממשלה.

הוא התייחס גם לצורך להגדיל את תקציב המלחמה. "מחר נביא תקציב עם עוד כסף לביטחון. הרבה יותר כסף. עוד מענקים למילואימניקים, לכל הנושאים בעול, עוד סיוע להשבת המפונים לבתיהם ושיקום הקיבוצים".

עם זאת הדגיש כי הקיצוצים בתקציב 2024 לא יכללו ויתור על נקודות הזיכוי במס ועל ההבטחה לחינוך חינם עד גיל שלוש.