
מצרכים:
- 4 תפוחי אדמה קלופים
- 2 כפות קמח
- ביצה
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
תחילה נבשל את תפוחי האדמה במים חמים למשך כ-20 דקות עד לריכוך
מומלץ לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות על מנת לחסוך מזמן הבישול
נסנן מהמים ונמעך לפירה, נוסיף את הקמח הביצה והתבלינים וערבב לפירה אחיד
הפירה בשלב זה צריך להיות מעט דחוס ובצקי ללא נוזלים בכלל שיהיה לנו נוח לכדרר
נכדרר בעזרת הידיים כדורים קטנים (בגדול של כדורי שוקולד) נטגן בשמן עמוק
חשוב מאוד שהשמן יהיה מאוד חם! אנחנו רוצים לקבל תגובה קיצונית למעטפת של הפירה
שתיצור שכבה קריספית וזהובה, ושפנים הכדור יישאר רך ופירה. לכן נטגן על חום גבוה לדקה שתיים לא יותר!
נוציא למסננת שתשמור על קריספיות מירבית, נגיש עם קטשופ ומיונז.
בתאבון!