קיבוץ בארי לאחר מתקפת המחבלים בשמחת תורה
קיבוץ בארי לאחר מתקפת המחבלים בשמחת תורהצילום: חיים גולדברג, פלאש 90

במסגרת אישור תקציב 2024 המעודכן, יתווספו למעלה ממיליארד שקל למשרד הרווחה.

על פי ההסכמות, מינהל שירותים חברתיים ואישיים יזכה לתוספת של 125 מיליון שקלים לשיקום קהילות שנפגעו במלחמה, לחיזוק המענים לאלימות במשפחה, לטיפול בנפגעות ונפגעי תקיפה מינית, חוסן קהילתי והגדלת התמיכה במשפחות בעוני.

מינהל של"ם (שיקום, ליווי ומניעה) יקבל תוספת של 30 מיליון שקלים לטיפול בצעירים ונוער בסיכון ובהתמכרויות. כמו כן, תקבל התכנית הבין משרדית לטיפול בילדים ובבני נוער בסיכון בהובלת משרד הרווחה תוספת של 10 מיליון שקלים נוספים.

מינהל אזרחים ותיקים יקבל תוספת של 45 מיליון שקלים להגדלה והרחבה של שירותי קהילה לאזרחים ותיקים למניעת בדידות ודחיקת גיל התלות.

מינהל מוגבלויות – יקבל את התוספת הגדולה ביותר של 430 מיליון שקלים לצורך פיתוח והרחבה של שירותים בקהילה לאנשים עם מוגבלות במסגרת חוק שירותי רווחה לאנשים עם מוגבלות ותהליך המעבר של דיירים ממעונות לדיור בקהילה.

רשויות מקומיות יזכו לתוספת תקציב לצורך תקני עו"ס בדגש על רשויות העוטף, והרשויות שקלטו מפונים.

שר הרווחה והביטחון החברתי יעקב מרגי אמר כי "תוספת התקציב למשרד הרווחה משקפת את החשיבות הגדולה שרואה הממשלה במתן מענה לצרכים החברתיים המרובים שנוספו בעקבות המלחמה. הצלחנו לקבל תוספת תקציבית משמעותית לשנת 24.

"לצד ההכרח בהגדלה משמעותית של תקציב הביטחון, הממשלה קיבלה את עמדתנו ששירותי רווחה חשובים גם הם לחוסן ולביטחון של האוכלוסייה ובמיוחד לאור האתגרים שעמם אנו מתמודדים"

מנכ"ל משרד הרווחה ינון אהרוני, "התוספות התקציביות שלהן יזכה המשרד יאפשרו לו להוציא לפועל את תכניות עבודה לשנת 2024 כשהן מחוזקות בתוספות תקנים ותקציבי פעילות לאור הצרכים שהתעוררו מאז השבעה באוקטובר. במלחמת חרבות ברזל נוכח הציבור כולו לדעת עד כמה חשובים שירותי הרווחה לחוסן הלאומי, הן ברמה המקומית והן ברמה הארצית".