Justin Trudeau
Justin TrudeauREUTERS/Jessica Lee

ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו התייחס הערב (שלישי) לאפשרות שנשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ יחזור לבית הלבן.

"זה לא היה קל בפעם הראשונה ואם תהיה פעם שנייה, זה גם לא יהיה קל", אמר טרודו באירוע שנערך במונטריאול.

יחד עם זאת, סייג טרודו, "זה תמיד אתגר גדול לעבוד מול כל נשיא אמריקני, אפילו מול ברק (אובמה) וג'ו (ביידן) שאיתם יש לי הרבה במשותף".

עוד אמר, "אנחנו לא צריכים לחשוב שאי פעם יהיה קל מול האמריקנים, האחריות העיקרית של כל ראש ממשלה היא להגן על האינטרסים של קנדה מול האינטרסים האמריקנים".

"הצלחנו לעשות את זה היטב ואנחנו נהיה מוכנים לכל החלטה שיקבלו האמריקנים בחודש נובמבר", הוסיף טרודו.

בהמשך פירט על היחסים המתוחים עם טראמפ, "בקדנציה הראשונה שלו, טראמפ היה להוט לחסל את האספקה של קנדה וקרוע את הסכם הסחר החופשי של צפון אמריקה".

בנוסף סיפר טרודו כי בילה זמן רב בלחץ על מושלים רפובליקנים כדי להזכיר להם שמדינותיהם עשויות להיפגע מביטול ההסכם.