השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התעמת במליאת הכנסת עם ח"כ וליד אלהואשלה מסיעת רע"מ על נושא אכיפת החוק והריסת בתים בלתי חוקיים בנגב.
אלהואשלה טען כי "במקום שהממשלה תתן פתרונות לאנשים, היא מעמיקה את הבעיות". בן גביר הגיב, "אני דואג לכם, שתהיה מדיניות של הריסת בתים לא חוקיים. אתה דואג לכל הבדואים? אתה לא דואג לבדואים".
אלהואשלה השיב, "איזה חלופות אתה נותן לאנשים?" בן גביר הגיב, "מי שבונה לא חוקי, מי שבונה על בית של מישהו אחר צריך להרוס לו את זה. סוף סוף יש מישהו שמתחיל לטפל בזה, שחוק זה חוק - שאוכפים את החוק".
אלהואשלה שאל, מה תעשה משפחה אשר יהרס ביתה שנבנה באופן לא חוקי. "שלא יעברו על החוק!", השיב בן גביר.
"אתה מבין רק שפת הכוח, והשפה הזו לא עוזרת לך. צריך להפסיק את ההריסות האלה, אתה מגיע לראות איך הורסים בנגב", הטיח ח"כ אלהואשלה.
בן גביר תקף, "מה פתאום. לתת לכולם לבנות? שיהיה מערב פרוע. אצלי במשרד, אוכפים את החוק נגמר המצב שהיה עם עמר בר לב. התפקיד שלי זה לאכוף את החוק".
בסיום העימות אמר אלהואשלה, "הדרישה שלנו זה לפטר את השר הקשקשן הזה, שהוא לא מוביל לשום מקום, הוא מוביל לחורבן והרס בחברה הערבית".