מצרכים:
- חצי כוס עדשים ירוקות
- רבע כוס חיטה
- בטטה גדולה
- חופן פקאן קלוי (מלוח לא המתוק!)
- חמוציות (לא חובה)
- חצי צרור פטרוזיליה
- כף שמן זית
- כפית מלח
- כף לימון סחוט
אופן ההכנה:
תחילה נבשל את החיטה ואת העדשים במים חמים עד לריכוך מלא
מומלץ להשרות את החיטה לכמה שעות לפניי הבישול על מנת לחסוך זמן בישול
נסנן את הקטניות נשטוף היטב ונייבש, ונעביר לקערה מתאימה
נקלף את הבטטה ונחתוך לקוביות קטנות, נאפה בתנור עם מעט שמן ל-20 דקות
נוסיף את קוביות הבטטה יחד עם המלח לימון ושמן הזית
נקצוץ את הפטרוזיליה דק ואת הפקאנים גס, נוסיף לקערה ונערבב
ניתן להוסיף מעט חמוציות
בתאבון!