
לקראת טו' בשבט כשהפירות היבשים מציפים את החנויות והשווקים, מפרסמים תלמידי הרב בן ציון מוצפי ראש ישיבת "בני ציון" את פסיקתו לפיה "פירות יבשים - סכנה לבריאות".
לדברי הרב מוצפי, הפירות היבשים מיובאים ממדינות בהן אין פיקוח קפדני על תעשית המזון. "מוסיפים לפירות חומרים כימיים כגופרית וזרחן במקרים רבים מדובר בסכנה בריאותית".
בתשובה שענה לאחד מתלמידיו כתב: "לפי מה שחקרתי מומחים יודעי דבר המצב מאוד חמור בענין זה, ואזכיר פרטים חלקיים ומעטים מתוכם.
"הפירות היבשים מיובאים ממדינות שונות כמו תורכיה, טיוואן, תילאנד, סין והמזרח, שם אין פיקוח רציני וקפדני על תעשית המזון, ושם מוסיפים לפירות היבשים מיני חומרים כימיים המכילים גפרית, זרחן מסוכן, צבעי מאכל, טרטזין, סולפור, חומרי הדברה נגד יתושים ותולעים, עמילן, סוכרים מסוכנים, שמן דקלים מוצק מסוכן למחלה הידועה, שומן רווי מוצק הגורם לכלוסטרול גבוה, חומצות התעשיה, שמן פרפין, SO 2 המסוכן, ועוד מרעין בישין.
"כל החומרים הללו מורכבים כדי לשמר את הפירות, לייצבם, לצבוע אותם בצבעים זוהרים, והם מסוכנים ביותר לבריאות, יוצרים אלרגיה, היפר אקטיביות בעיקר לילדים, מתח ועצבנות, בעיקר אסטמה ובעיות נשימה קשות, סרטן קיבה, צריבות עור, ועיניים, חולשה ונזק לכבד ולאיברים הפנימיים. הפירות נצבעים בצבעים מרהיבים מלאכותיים המזיקים לבריאות האדם".
לטענתו, בעיקר יש להימנע מאכילת קיווי מיובש, "המכיל טרטזין 102. אבטיח מיובש, משמש הצהוב שהוא עם תוספת חומצות וזרחן, האורגני טבעי הוא בצבע חום כהה".
לדבריו, "צימוקים בתוספת שמן פרפין המזיק לקיבה, פרוסות מלון סכנה ממש, בננות מטוגנות מכילות זפת וגפרית, גם שמן דקלים מוצק המסוכן שבעתיים".
עוד אמר כי אגוזים יש לקנות עם קליפה. "הקלופים מאבדים מחצית מערכם התזונתי ועוברים תהליכי "הגנה" בחומרים לא בריאים, וזה כולל פיסטוק קלוף, שקדים קלופים, ולבנים".
לדברי הרב מוצפי, הוא נשען על מומחה בתעשיית המזון. "כל זה ועוד אמר לי היום מומחה לתעשיית המזון להזהיר את הציבור, כי בהלכה חמורה הסכנה יתר מאכילת איסור".
את תשובתו חותם: כי "לא הזכרנו את הפירות הנגועות בתולעים, רמשים, ושאר מיני יתושים".