נביל אבו רודיינה
נביל אבו רודיינהצילום: רויטרס

נביל אבו רודיינה, דוברו של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, אמר בתגובה להצהרת ראש הממשלה בנימין נתניהו שמתנגד להקמת מדינה פלסטינית.

"מה שנדרש מארה"ב הוא להכיר במדינת פלסטין, ולא רק לדבר על פתרון שתי המדינות. זה הזמן המתאים לעשות זאת". הוא הוסיף: "ממשלת הכיבוש אינה דואגת לשלום ויציבות, ועדיין מסרבת להכיר בעובדה ששלום לא יושג ללא הקמת מדינה פלסטינית עצמאית שבירתה מזרח ירושלים בגבולות 1967".

דוברו של אבו מאזן ציין, כי "החלטות מועצת הביטחון, החלטות העצרת הכללית והקונצנזוס הבינלאומי הביאו את מדינת פלסטין להיות חברה משקיפה באו"ם ולהנפת דגל מדינת פלסטין לצד מדינות העולם אשר הכירו בה".

הוא הדגיש, כי "ככל שיעבור הזמן העם הפלסטיני לעולם לא יוותר על זכויותיו הלגיטימיות, על ירושלים והמקומות הקדושים שבה ועל הקמת מדינתו הפלסטינית העצמאית".