פירות יבשים
פירות יבשיםצילום: אייסטוק

היתרון הראשון ואולי החשוב ביותר: לפירות יבשים יש חיי מדף ארוכים יותר מפירות טריים, כך שנוכל לצרוך פירות מכל סוג שנרצה שלא בעונתם.

יתרון נוסף הם הטעמים החזקים שלהם, כתוצאה מתהליך הייבוש הם מצטמקים עד כ1/7 ממשקלם! מה שנותן לנו טעם מרוכז ועשיר יותר.

חסרון משמעותי בפירות יבשים - הם מאבדים את רוב הויטמינים שלהם, בפירות ישנם המון ויטמינים טובים שמומלץ לצרוך מיד כשהם טריים.

חסרון נוסף הוא הסוכר - ברוב הפירות היבשים מוסיפים סוכר כדי שיהיו טעימים יותר, מכיוון שהם איבדו מטעמם המקורי במהלך הייבוש, למשל חמוציות ללא תוספת סוכר יהיו ממש ללא טעם.

עוד חסרון הוא צבעי המאכל שמוסיפים לפירות היבשים על מנת שיראו יותר מגרים ויותר ימשכו את העין.

לסיכום אין כמו פירות טריים ורעננים על פני פירות יבשים, אך פעם בשנה לנשנש קצת מנגו ומשמש מיובש לא יזיקו יותר מידי.

חג שמח