עוגת אגוזי מלך
עוגת אגוזי מלךצילום: סטודיו מאפה נאמן

עוגת אגוזי מלך:

מצרכים:

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כוס שמן חמניות
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 ½ קמח תופח
  • 2 כפות סוכר חום
  • חצי כפית קינמון
  • 80 גרם אגוזי מלך קצוצים.
  • לקישוט - מעט אבקת סוכר

אופן הכנה:

בקערה מערבבים את הביצים עם כוס סוכר, מייפל וסוכר וניל.

לאחר מכן מוסיפים את השמן ומערבבים היטב לעיסה אחידה.

מוסיפים את התפוזים ומערבבים שוב, בסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים לבלילה אחידה.

בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים עם הסוכר החום והקינמון עד שהאגוז עטוף באופן מקסימלי, חצי מתערובת האגוזים מכניסים לבלילה ומערבבים. יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואת האגוזים שנשארו מפזרים מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ל38-40 דקות ומגישים.

עוגיות פיצוחים,
עוגיות פיצוחים,צילום: סטודיו מאפה נאמן

עוגיות פיצוחים ללא קמח:

מצרכים:

  • 1כוס גרעיני חמנייה לא קלויים
  • 1כוס שקד מולבן פרוס לא קלוי
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת לא קלויים
  • 1/2 כוס זרעי פשתן
  • 1/2 כוס שומשום
  • 2 חלבוני ביצה
  • 1 כף סילאן טבעי
  • 4 כפות סוכר

אופן הכנה:

מחממים תנור (לא טורבו) ל-180 מעלות.

מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב.

מרפדים נייר אפייה ובעזרת שתי כפות מסדרים את העוגיות בתבנית עם מרחק ביניהן.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-20 דק'.

לאחר 20 דק' מנמיכים חום תנור ל100 מעלות לעוד כשעה או עד שהעוגיות מקבלות צבע שחום יפה.

שומרים בכלי אטום.

חג שמח!