
השר לפיתוח בינלאומי בממשלת קנדה, אחמד חוסיין הודיע כי הוא שוחח עם פיליפ לזרני הנציב הכללי של אונר"א, סוכנות הסיוע של האו"ם לפליטי 1948, זאת לאחר שנחשף כי עובדי הארגון השתתפו במתקפת ה-7 באוקטובר נגד ישראל.
חוסיין ציין, כי קנדה מתייחסת ברצינות לדיווחים בעניין זה, והיא מקיימת מגעים עם אונר"א ומדינות תורמות אחרות. "קנדה מקדמת בברכה את החלטת מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרס לפיה אונר"א תחקור את הטענות החמורות ביותר באלה". אמר חוסיין.
השר חוסיין הוסיף ואמר, כי קנדה משעה זמנית העברת סיוע כספי נוסף לאונר"א עד לאחר שהיא תבצע חקירה יסודית של הטענות החמורות נגדה, ואם טענות אלה יוכחו כנכונות קנדה מצפה מאונר"א לנקוט בצעדים מידיים נגד שהיו מעורבים במתקפת חמאס נגד ישראל.
הוא הבהיר, כי בתקופה בה אונר"א תבצע חקירה, קנדה לא תפחית את הסיוע לתושבי רצועת עזה, והיא תמשיך לפעול עם מדינות אחרות כדי לספק סיוע מציל חיים לאוכלוסייה הפלסטינית.
לדברי חוסיין, קנדה מודאכת מאוד מהמשבר ההומניטרי ברצועת עזה, והיא ממשיכה לקרוא לאפשר מעבר חופשי ומהיר של סיוע חיוני לנזקקים ולכל הצדדים המעורבים להקפיד את החוק הבינלאומי.