רמ"ט הרבנות הצבאית החדש, סא"ל הרב שהם עורקבי ששימש רב פיקוד מרכז נכנס היום (ראשון) לתפקידו. הרב עורקבי צפוי לקבל בזמן הקרוב מהרמטכ"ל בטקס נוסף את דרגות האל"מ.
בטקס ההחלפה השתתף הרב הצבאי הראשי הרב אייל קרים והוא נערך במעמד מאות חיילים ועשרות קצינים ברבנות הצבאית.
הרב עורקבי, בוגר ישיבת ההסדר בקרני שומרון ותושב גבעת מרדכי, שימש בתפקיד רב פיקוד מרכז ולפני היה ראש ענף ההלכה ורב אוגדת איו"ש.
הוא מחליף את אל"מ אבנר כהן ששימש בתפקיד עד כה.
במהלך הטקס אמר הרבצ"ר תא"ל הרב איל קרים כי "בדיוק כמו שיהושוע יצא בראש העם למערכה מול עמלק, כך מפקדי צה"ל הולכים בראש הכוחות למלחמת המצווה הזו, מובילים את חיילים בשדה הקרב".
עוד הוסיף הרבצ"ר כי "בימי המלחמה אנשי הרבנות הצבאית התגלו במלוא עוזם ותפארתם. עוד יסופר בקורות ימי ישראל על גדלות הרוח ומסירות הנפש של אנשי הרבנות. מסירות נפש של אנשינו בחזית תחת אש ומסירות נפש של אנשינו במחנה שורה, להבאת כל חלל לקבר ישראל".
מי שהצטרף לדבריו של הרבצ"ר היה ראש אכ"א, האלוף יניב עשור, שביקש להודות בשם משפחות החללים לצוותי הרבנות הצבאית. "בשם משפחות החללים אני רוצה להודות לכם על החסד שעשיתם איתם", אמר בנאומו בטקס.
ראש המטה הנכנס, סא"ל הרב שוהם עורקבי, הודה לכהן על פועלו ברבנות הצבאית והוסיף כי "המשימה שלנו טרם הסתיימה, ונמשיך בה כל עוד נידרש לכך".
אל"מ אבנר כהן מסיים בימים אלה 26 שנות שירות בצה"ל, בשלל תפקידים. בשנים האחרונות הוא ביצע שורה של תפקידים בחיל הרבנות הצבאית, ובראשם תפקיד ראש מטה החיל. בנאומו בטקס החילופים, הודה כהן לקודמיו בתפקיד, וכן לאנשי החיל: "בלעדיכם לא היינו יכולים לעמוד במשימה הקדושה שהוטלה עלינו. את הזכות הזאת, קשה ככל שתהיה, כולנו חולקים יחד".