טוסקנה
תערובת איטלקית ששמה ומקורה מחבל הארץ 'טוסקנה' שבאיטליה, מכילה רוזמרין, אורגנו, פפריקה מתוקה, עלי דפנה ומלח גס אטלנטי.
תערובת תבלינים זו נפוצה בישראל מאוד ושימושה העיקרי לתבשילי עוף ובשר, תיבול תפוחי אדמה, ואפילו סתם ככה על גבינה טובה.
המלצה:
בפעם הבאה שתכינו שניצלים, תערבבו 'טוסקנה' יחד עם פירורי הלחם, השניצל יקבל טעמים מיוחדים מאוד! מומלץ!
פילדלפיה
תערובת זו מגיעה אלינו מ'ניו אורלינס' (היא העיר הגדולה ביותר במדינת לואיזיאנה שבדרום ארצות הברית)
תערובת זו מבוססת על סוגי פפריקה שונים, ביניהם פפריקה מעושנת, גרגירי חרדל רוזמרין יבש ועוד..
שימושה העיקרי הוא בבשרים, פרגיות וקציצות.
המלצה:
ערבבו תבלין שווארמה יחד עם פילדלפיה ותקבלו 'ראב' (ציפוי תבלינים העוטף צלי בשר) מושלם לכל סוג של בשר. הולך מצוין עם בשרים בבישול ארוך כמו אסאדו, כתף ואונטריב.
בהצלחה!