רחל סלע, תלמידה ובת בית בבית משפחת דרוקמן, סופדת בשיחה עם ערוץ 7 לרבנית שרה ז"ל שהלכה לעולמה בגיל 90.
"הגעתי לבית של משפחת דרוקמן בכיתה י"א, ומאז אני בקשר עם הבית המופלא הזה שנים", מספרת סלע. "הייתי מקיבוץ לא דתי ושנאתי דתיים. חשבתי שצריך לשבור את המוסד הזה של רבנים ודתיים. הזדמנתי לשיעור של הרב דרוקמן - במטרה לפוצץ אותו כי אני 'יודעת יותר טוב'. בסוף השיעור לא הצלחתי לפוצץ, והגעתי לעוד שיעור וחשבתי שאותו אוכל להרוס.כל מילה שהרב דרוקמן אמר אני אמרתי מילה יותר חכמה או יותר אחרת. באחת הפעמים כל הקבוצה הזו של בני הקיבוצים התארחו אצלו בבית והיה מדהים איך שרה דרוקמן קיבלה את כולנו, עם מכנסיים קצרים עם חולצות וגופיות, מחללים שבת, כמו שאנחנו".
"היינו נוחתים אצלם באמצע שבת וכמובן היא היתה אומרת 'בואו תיכנסו - השולחן ערוך'. צדיקות כמו של שרה דרוקמן אני לא חושבת שראיתי. גדלות זה הרב דרוקמן, אבל צדיקות זו שרה. זה היה פשוט פלא פלאים איך היא קיבלה את כולם, באיזה צניעות ובאיזה שקט", מוסיפה סלע.
לדבריה, הרב והרבנית דרוקמן, היו בשבילה גשר לחיים של תורה ואהבת חינם. "הייתי שם הרבה בבית ולאט לאט התאהבתי בבית ובדתיים. הם היו הגשר שלי ממלחמת חורמה נגד היהדות ונגד הדתיים והרבנים לאהבה גדולה. הם ליוו אותנו כל השנים ובכל צומת רציני של החיים, הרב דרוקמן ושרה היו איתנו. אז אני חייבת להם המון ואשרי שזכיתי לגדול בבית הזה".
