מחבל פתח באש הבוקר (חמישי) לעבר לוחמים סמוך לחומש שבצפון השומרון. הכוח השיב באש ונטרל את המחבל.
ניסיון הפיגוע התרחש בצומת המנגלים מתחת לשבי שומרון לכיוון דיר שרף סמוך לשכם. הירי בוצע לעבר לוחמי צה"ל מגדוד המילואים 7037.
המחבל הצליח לפגוע בקסדה של לוחם אך בנס לא נפצע. שני פלסטינים שהיו ברכב אחר נפגעו - נבדק אם מירי המחבל או מירי הנטרול.
ראש מועצת שומרון יוסי דגן שוחח עם מח"ט שומרון אל"מ שמעון סיסו וקיבל ממנו תדרוך על פרטי הפיגוע וגבורת החיילים. דגן ביקש למסור בשמו ובשם כל ההתיישבות בשומרון חיזוק וחיבוק לחיילים.
דגן אמר, "החיילים פעלו כאן בנחישות ובמהירות, מנעו אסון כבד, תושבי השומרון וכל עם ישראל גאים בחיילים שלנו ומחזקים אותם. הפעילות הנחושה של צה"ל ומפקדיו בכל הגזרות מגנה על עם ישראל. אסור לאפשר למחבלים להרים כאן ראש. רק יחד ננצח".
אתמול חיסלו מסתערבי מג"ב איו"ש ולוחמי צה"ל במילואים מגדוד 8105 מחבלים בכפר נור א-שמס בחטיבת מנשה.
הלוחמים ביצעו נוהל 'סיר לחץ' על המבנה בו התבצר המבוקש, מועתצם עלי, ובתום חילופי אש הוא חוסל. בפעילות חיסלו הלוחמים גם שני מחבלים חמושים שניסו להימלט מהבית בו שהה המבוקש.
גורם בטחוני מסר כי "ההגנה הטובה ביותר על תושבי יו"ש היא המשך הפעילות ההתקפית העצימה, מעצר מבוקשים וחיסול מחבלים מהאוויר ומהקרקע".
לדבריו, "בפיקוד מרכז ואוגדת איו"ש ממשיכים במדיניות ההתקפית, 3 פעילויות במחנות הפליטים בפחות מ-24 שעות. 3 מחבלים מחוסלים ביניהם מבוקש בכיר ומספר נפצעו, בנוסף נוטרלו מספר מטענים שהוטמנו מתחת לתשתיות".
הגורם ציין כי למעלה מ 350 מחבלים חוסלו מתחילת המלחמה, למעלה מ-3000 מעצרים מתחילת המלחמה, למעלה מ- 150 פעילויות במחנות הפליטים מתחילת המלחמה.