
נשיא ארגנטינה חאבייר מיליי המבקר בישראל נטע עץ בחורשת האומות של קק"ל בבירה, ארבעה חודשים מאז השבעה באוקטובר. מיליי הוא המנהיג הראשון של אחת ממדינות העולם שמשתתף במסורת חשובה זו מאז פרוץ המלחמה.
מיליי נחשב לתומך נלהב של מדינת ישראל והצהיר כי בכוונתו להעביר את שגרירות ארגנטינה לירושלים. בקמפיין הבחירות שלו הוא הבטיח כי ביקורו הראשון בחו"ל כנשיא ארגנטינה יהיה לישראל – הבטחה שאכן קוימה.
במהלך הנטיעה הנשיא הודה לקק"ל ואמר "אני שמח מאוד להיות כאן בישראל ולנטוע עץ".

יו"ר קק"ל, יפעת עובדיה-לוסקי אמרה: "הגעת הנשיא הארגנטינאי היום מחזקת אותנו בימים הקשים בהם ארגוני טרור תוקפים אותנו מדרום ומצפון. כולנו תקווה כי הביקור יסייע במאמצים להשבת החטופים הנמצאים בשבי ארגון הטרור חמאס".
"אנו מודים לנשיא שהחליט להגיע ולנטוע עץ בחורשת האומות של קרן קימת לישראל ולברך על העברת השגרירות הארגנטינאית לירושלים", הוסיפה עובדיה-לוסקי, "העמידה שלנו כאן יחד היום ונטיעת העצים מוכיחה שעם ישראל בוחר בתקומה, בהמשכיות ובצמיחה מחדש".
"העם היהודי בוחר בחיים וארגנטינה יחד איתנו. תמיכת הנשיא בישראל והאומץ שלו לעמוד מול ההתנגדות לזכותה של מדינת ישראל להתקיים ולהגן על עצמה – מהווים עבורנו אור והשראה להשיב שלום לנו ולאזור כולו", אמרה יו"ר קק"ל לסיכום.