ח"כ ג'מאל זחאלקה
ח"כ ג'מאל זחאלקהצילום: FLASH 90

ח"כ לשעבר ג’מאל זחאלקה, יו"ר מפלגת בל"ד, קורא לארגונים הפלסטיניים להקים ממשלת אחדות לאומית ובכך להביא לעצירת המלחמה בעזה.

במאמר המתפרסם באתר החדשות "כול אל-ערב" כותב זחאלקה, כי "ארה"ב תומכת בהשגת היעד של חיסול חמאס, וזה גם היעד של ישראל, ולכן לדבריו אין מנוס מהחלטה פלסטינית לאומית עצמאית שתביא להסכם אחדות, ולכך אין צורך באישור של הממשל האמריקני או הכרה של ישראל".

זחאלקה מציין, כי "ניתן מבחינה פוליטית לגבש מתווה פלסטיני מאוחד שיסכל את התכתיבים של ישראל וארה"ב ברצועת עזה ובאיו"ש. יתר על כן, קיומה של הנהגה פלסטינית מאוחדת יכפה על מדינות ערב להכיר בה, והקהילה הבינלאומית לא תוכל להתעלם ממנה".

לדבריו, "בהסתמך על האחדות הלאומית ניתן יהיה להתוות יוזמות פלסטיניות בתמיכה הערבית בכל הנושאים הדוחקים והחשובים משאלת היום שאחרי, עבור דרך שיקום רצועת עזה, ניהול הרצועה ואיו"ש וכלה בתוכנית לפתרון צודק של הבעיה הפלסטינית".

"בדרך זו ניתן יהיה לגייס את ההשפעה הערבית והאיסלאמית ושל המדינות התומכות בפלסטין כדי להפעיל לחץ להפסקת אש ולתחילת תהליך השיקום", סיכם.