
אין ספק שג'ינג'ר הולך מצוין עם תה ירוק חם, אך מה עם שימושים נוספים במטבח וברפואה?
ראשית עלינו להבין שג'ינג'ר הוא למעשה שורש, וניתן לטחון אותו ולהפיק ממנו את התבלין 'זנגביל טחון' שכולנו מכירים.
לג'ינג'ר פעילות מחממת כך שמסייע בחורף לחמם את הגוף ולהזרים דם לגפיים. חז"ל המליצו על לעיסת שורש הג'ינג'ר להקלה במקרים של ריח פה מבאיש ולבעיות עיכול. את הג'ינג'ר אפשר למצוא גם בתוספי תזונה רבים.
הודו היא מקור הג'ינג'ר הגדול בעולם, כ-30% מהייצור העולמי שלו מגיע משם. במקום השני איך לא - סין, ואחריה נגריה. סגולה רפואית מופלאת היא הקלה על מערכת העיקול, כמו כן ג'ינג'ר מקל על דלקות בקיבה וזיהומים במעיים.
אחת הדרכים הנפוצות כיום לצרוך אותו היא על ידי אכילת ג'ינג'ר כבוש, המוגש לרוב לצד סושי במסעדות אסיאתיות ברחבי העולם. ג'ינג'ר הולך מצוין בתבשילים אסיאתים וב'מנות ווק' (מוקפץ) בזכות טעמו החריף.
ספרו לנו בתגובות מהם השימושים שלכם בג'ינג'ר!