ניצב משנה הרב רמי ברכיהו, רב המשטרה, סיפר במשמר הקדושים בישיבת מרכז הרב על השוטר שנלחם במחבלים ב-7 באוקטובר עד הכדור האחרון.

"מי שנטל את הגנה ההגנה על מדינת ישראל היו השוטרים, נפלו 59 שוטרים ושוטרות, חוץ מגילוי הגבורה של אלו שנשארו בחיים ונלחמו עד הכדור האחרון, יושב איתי הרב שוקרון הרב של מחוז ירושלים, ואנחנו היינו צריכים לזהות שוטר שמצאנו את הגופה שלו עם אקדח ביד וכדור אחד בקנה", סיפר הרב.

נשאר לו כדור אחרון שלא יודעים בדיוק מה קרה, אבל העובדה שהגופה הגיעה לשורה עם האקדח, כמובן פרקנו, העובדה הזו מלמדת שהוא נלחם עד הכדור האחרון, פשוטו כמשמעו. אחר כך נודע מה היה הסיפור שלו, נלחם בגבורה, ידע שהוא הולך למות, לא הסכים להתפנות ונלחם עד הכדור האחרון.

אנחנו רואים גם מהוואטספים של השוטרים שאבטחו את המסיבה בדרום שהשוטרים שנלחמו ידעו שהם מוסרים נפש כדי שכמה יותר אזרחים יוכלו לברוח, בתודעה שכנראה לא יצאו חיים מהמקום הזה".