משפחות החטופים
משפחות החטופיםצילום: אדר איל

בכיכר החטופים ליד בסיס הקריה בתל אביב התקיימה הערב (מוצאי שבת) ההפגנה השבועית בקריאה לממשלה לפעול להחזרת החטופים המוחזקים ברצועת עזה.

האירוע התקיים תחת הכותרת "134 חטופים – 134 ימים".

ניסן קלדרון, אח של עופר קלדרון, אמר "תוציאו את הפוליטיקה מההחלטות על חיי יקירינו. אנחנו ברגע האמת, לא יהיו עוד הרבה רגעים כאלה בקרוב אם יוזמת קהיר תקרוס!".

עומרי שתיוי, אחיו של החטוף עידן שתיוי, אמר "עם ישראל אני קורא לכם לעמוד יחד - איתנו, גם אם זה קשה, לא מגיע לאף אדם, חף מפשע להירקב בשבי. הזמן הוא האויב הכי גדול של החטופים, וחייבים להחזיר את כולם, בחיים".

יפעת ביבס, בת דודה של שירי ביבס ומשפחת ביבס - ירדן שירי אריאל וכפיר ביבס שמוחזקים בשבי חמאס: "אנחנו באפלה, לבד. עם הפחדים הכי נוראיים שאדם יכול לדמיין, אז כל שנותר לנו הוא לזעוק ומבקשים מאיתנו לשתוק. מה אתם הייתם עושים במקומנו? איך אפשר לקחת גם את זה מאיתנו?".

ירדן גונן, אחות של רומי גונן, הוסיפה "קבינט יקר! אל תשאירו את חיילינו לבד במערכה! תעניקו להם את הגיבוי שהם ראויים לו במהלך מדיני, דרך העסקה לשחרור החטופים, לצד המהלך הצבאי הקשה בו הם נאבקים כבר 134 יום".

שיר סיגל, הבת של קית' סיגל: "אני מבקשת מכם שתדמיינו לרגע מחבל מושך את החולצה שלכם ומטיח אתכם על הקרקע, את הצלעות נשברות, את כל חלונות הבית מרוססים, מרוסקים, מנופצים".

איילה יהלומי אחותו של אוהד יהלומי: "אוהד אחי נחטף מניר עוז. התשמע קולי מתוקי שלי? שתדע שאנחנו עושים הכל. כולנו חטופים. עשו הכל כדי להשיב את המשפחה שלנו אלינו, עכשיו".

סימונה שטיינברכר, האמא של דורון שטיינברכר: "הילדה שלי, היפה, שכולכם מכירים את החיוך היפה שלה מהתמונות, וכולכם ראיתם איך היא נמקה בשבי חמאס בסרטון. לא מפקירים פצועים בשטח! לא מפקירים חטופים בשטח!"

יעל אדר, אמו תמיר אדר ז"ל, אמרה "איבדתי את היקר מכל את בני בכורי, שהפך אותי לאם, הפך אותי לסבתא. והמדינה הפכה אותי לאם שכולה ואת ילדיו ליתומים. הבן שלי נרצח בחסות המדינה שהפקירה אותו, וממשיכה להפקיר אותו ואותנו".

שרון אלוני קוניו, שחזרה מהשבי עם בנותיה, ובעלה דוד עדיין בשבי - אמרה: "חזרתי עם בנותיי אחרי 52 יום בעזה, לאחר שקרעו מאיתנו את בעלי דוד שנמק במנהרות מאז. דמיינו את עצמכם יושבים בשולחן השבת ושברגע אחד קורעים את האהובים שלכם".

חיים רובינשטיין דובר מטה המשפחות אמר: "מה הציפייה? שהמשפחות יתנצלו בשם החטופים ויגידו סליחה שנחטפנו מהמיטה בפיג'מה? הדבר שמטריד את המשפחות מכל הוא ההתעלמות של ראש הממשלה מהן. תודיעו עוד היום שאתם שולחים נציגות לקהיר כדי לנהל משא ומתן. אנחנו מבינים כי לא ניתן לעשות עסקה בכל מחיר, אבל המשא ומתן רק התחיל. תיכנסו לחדר המשא ומתן עכשיו. מדינה שלמה עומדת מאחורינו, תבחרו את הצד הנכון של ההיסטוריה".

דניאל ליפשיץ שסבו עודד עדיין בשבי: "סבא שלי עודד, איש שלום ושוחר צדק. ודולב יהוד אשר היה מגיע אליו לטפל בו, החבר הכי טוב שלי שחטוף גם הוא. סבא, דולב, אני זועק שיחזירו אתכם הביתה. יוכי אשתו שמחכה לך 118 יום. הנינים שלך שרוצים שתיקח אותם על קלנועית בקיבוץ. ראש המשפחה שלנו, האיש שכולנו מסתכלים אליו. איך אנחנו משפחות החטופים נסענו להאג עבור המדינה ואתה רה"מ לא מוציא נציג לקהיר למשא ומתן?".

משפחתו של שלמה מנסור החטוף המבוגר ביותר: "אני הדסה, שלמה אחי האהוב הוא בן 86 ממייסדי קיבוץ כיסופים. הוא אחי הבכור, אציל נפש עם חיוך רחב על השפתיים ואור מתוק בעיניים. שלמה חווה את השואה בעיראק בילדותו ושואה נוספת בזקנתו. הצילו אותו מהגיהנום. הוא נמק באדמה. שלמה זועק אליי בלילות, הצילו אותי ואין מושיע. מקבלי ההחלטות, אנא, האם איבדתם את ערך החיים? כבוד רה"מ נתניהו אנא ממך רק אתה יכול לפני שיהיה מאוחר מדי. בבקשה. אני מתחננת אליך".

צילום: אדר איל
צילום: אדר איל
צילום: אדר איל
צילום: אדר איל
צילום: אדר איל
צילום: אדר איל
צילום: אדר איל
צילום: אדר איל
צילום: אדר איל
צילום: אדר איל
צילום: אדר איל