ביצה רכה
ביצה רכהצילום: אייסטוק

נתחיל בשלב הראשוני, על מנת לקבל תוצאה מושלמת תחילה נתן לסיר עם המים לרתוח לגמרי.

רק כשהמים ממש רותחים ומבעבעים נכניס את הביצים ונכסה במכסה.

טיפ: בשלב זה מומלץ להוסיף כף חומץ וכף מלח למי הבישול.

נמניך את הלהבה לחום בינוני ובינתיים נכין קערה עם מים קרים בתוספת קרח, כדי לקבל ביצה רכה עם חלמון נוזלי נבשל 4 דקות בלבד! ביצה קשה שהחלמון יבש אבל עדיין צהוב נבשל למשך 7 דקות.

בשביל ביצה שממש התבשלה לגמרי והחלמון כבר נהיה קצת אפור נבשל 12 דקות, כשמגיע הזמן להוציא את הביצים נוציא אותך בעזרת כף מחוררת או מסננת ישר למים הקרים, נשטוף את הביצים במים הקפואים ונקלף מיד ובקלות.

המעבר הגס בין המים הרותחים למי הקרח עוזר לביצה להתנתק מהקליפה בגלל שינוי חום-קור, וגם עוצר את הביצה מלהתבשל יתר על המידה.

ספרו לנו איך אתם אוהבים להכין ביצים קשות!