‏התרגיל החדש של החות'ים בתימן
‏התרגיל החדש של החות'ים בתימןצילום מסך

עבד אל-מאלכ אל-חות’י, מנהיג ארגון החות’ים התימנים "אנסאר אללה", מכריז על הסלמת המלחמה נגד ישראל על רקע המשך הלחימה ברצועת עזה.

אל-חות’י ציין, כי מאז מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר 2023 שיגרו הכוחות החות’יים 183 טילים וכלי טיס בלתי מאוישים (כטב"ם) לעבר יעדים ישראליים ב"פלסטין הכבושה".

לדבריו, בשבוע הנוכחי ביצעו הכוחות החות’יים 13 "פעולות חשובות" בזירה הימית אותן "האויב" לא הצליח לסכל, והן כללו גם פעולות שבוצעו באמצעות צוללות.

על פי הנתונים שסיפק אל-חות’י, מתקפת הטילים והכטב"מים כוונה לעבר 48 אוניות בים האדום ובים הערבי.

הוא ציין עוד, כי למרות מאמצי ארה"ב ובריטניה להסתיר את נתוני האוניות וכיוון השיט, הכוחות החות’יים השיגו מידע מודיעיני על בעלי האוניות, השייכות הלאומית וכיוון השיט שלהן.

מנגד, ארה"ב הודיעה שכוחותיה באזור הים האדום הפילו בשיתוף פעולה עם בני הברית שישה כלי טיס בלתי מאוישים ששוגרו מתימן ב-22 בפברואר.