מתכון מושלם לשניצל מנצח:
מצרכים:
- חצי קילו לחזה עוף פרוס דק
- ביצה
- כפית חרדל
- כפית מיונז
- כפית מלח
- כפית שום גבישי
- פירורי לחם + פנקו
- שומשום לבן
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
תחילה נערבב בקערה את הביצה עם המיונז החרדל והתבלינים, נוסיף את החזה עוף לקערה נערבב היטב ונכניס למקרר לספיגת טעמים למשך חצי שעה, שלב זה אינו חובה אך משדרג בהחלט!
בתבנית רחבה נערבב את פירורי הלחם הפנקו והשומשום ביחס שווה (1/3,1/3,1/3), ביד שמאל נקח פרוסת חזה מהקערה הרטובה ונניח בתבנית עם הפירורים וביד ימין (נשמור עליה יבשה) נצפה ונהדק היטב את החזה משני הצדדים.
לאחר שסיימנו לצפות הכל, נדליק מחבת עם שמן עמוק על חום בינוני-גבוה ככל שהשמן יהיה יותר עמוק ככה השניצל יספוג פחות שמן ויצא יותר קריספי, נטגן כ-2 דקות ונוציא לרשת טיגון או מסננת על מנת שהשמן העודף ינזל.
בתאבון!
שלושה רעיונות מגניבים לתערובת ציפוי שניצל:
1. חטיפים מלוחים! דוריטוס / תפוצ'יפס / ביסלי / צ'יטוס ישתלבו מצוין עם השניצל שלנו, חשוב לטחון לא דק מידי ולא גס מידי, שנקבל פירורים עם מעט חתיכות גסות.
2. קורנפלקס! כן כן קורנפלקס של קלוגס הפשוט ביותר בתוספת של מעט פפריקה ייתן לנו ציפוי באמת קריספי!
3. בייגלה מלוח! המלצה שלנו להוסיף לבייגלה מעט פירורי פנקו על מנת לקבל ציפווי מושלם ומלוח במידה.