
ברוב של 407 תומכים מול 226 מתנגדים, גרמניה אישרה את הקנאביס לשימוש אישי. חברי הפרלמנט הגרמני הצביעו בעד לגליזציה של הקנאביס, שתאפשר החזקת כמות קטנה של הסם לשימוש אישי למבוגרים מעל גיל 18.
החל מתאריך 1 באפריל יתאפשר עישון של קנאביס במקומות ציבוריים בגרמניה. בכך הופכת גרמניה למדינה השלישית באירופה שמאשרת את השימוש בקנאביס, אחרי מלטה ולוקסמבורג ומוציאה את הסם מרשימת החומרים האסורים. על פי החוק החדש שהועלה להצבעה על ידי מפלגת השלטון בגרמניה, החל מתאריך 1 באפריל יוכלו מבוגרים מעל גיל 18 לגדל עד שלושה צמחים לצריכה פרטית ויהיו רשאים להחזיק 50 גרם קנאביס בבית, וכן 25 גרם במקומות ציבוריים.
עם זאת, החוק אסור על עישון קנאביס באזורים מסוימים, כמו ליד בתי ספר ומגרשי ספורט, החל מתאריך 1 ביולי השנה, יהיה הקנאביס זמין גם במועדונים מורשים ללא כוונת רווח עם לא יותר מ-500 חברים, כאשר רק חברי המועדון יורשו לצרוך את הקנאביס.
"אף אחד לא צריך להבין את החוק הזה לא נכון: צריכת קנאביס עוברת לגליזציה, אבל זה לא אומר שזה לא מסוכן", אמר לאטורבך.