
פיסטוק - אחד מהאגוזים הפופולריים והבריאים ביותר, שמהווה חלק קבוע כמעט בכל תערובת פיצוחים ומוגש גם ככיבוד בפני עצמו.
הפיסטוק הוא כל כך אהוב ופופולרי שהוא מככב גם כטעם של גלידה, בקרמים לעוגות, בארטיקים, בקינוחים מזרח תיכוניים כמו בקלאווה, בסלטים וגם בתבשילים כמו אורז ועוד.
הפיסטוק נחשב למזון על כי הוא מכיל המון ויטמינים ומינרלים חשובים, וגם חומצות שומן מסוג אומגה 3, חלבון וסיבים תזונתיים.
מחקרים העלו כי אכילת כמות מתונה של פיסטוקים בכל יום יכולה לעזור לשמור על בריאות הלב והיא מורידה את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
ישנם המון שימושים לפיסטוק באוכל, רכזנו לפניכם 7 מעניינים מקוריים וקלאסיים:
1. בקלוואה! אין כמו בקלוואה מתוקה עם פיסטוקים בשפע.
2. קראנץ' פיסטוק, הטרנד כבר חלף מזמן אך מדובר בגלידה באמת טעימה.
3. סלמון בקראסט פיסטוק, דג סלמון בתנור יילך מצוין עם שכבה של פיסטוק חרוכה מעליו.
4. מגולגלות פיסטוק עוגיות פריכות עם מחית פיסטוק - פשוט מושלם!
5. פיסטוק קלוי, כזה שקונים בחנות פיצוחים, הפשטות לפעמים מנצחת.
6. אורז ירוק חגיגי - עם עשבי תיבול ופיסטוקים קצוצים. חגיגי כבר אמרנו?
7. חלווה שילוב מסוכן בהחלט...
7. כנאפה - איך אפשר לדלג על הקינוח המושחת והמתוק הזה?!