הרב יואל מנוביץ', חבר הנהלת איגוד ישיבות ההסדר וראש ישיבת הגולן בחיספין התייחס בכנס ירושלים ה-21 של עיתון 'בשבע' וערוץ 7 למצב הביטחוני בצפון הארץ.

"המציאות של מלחמה לא חדשה לישיבת הגולן שמחזיקה בתואר הישיבה היחידה שנכבשה על ידי הסורים. במלחמת יום כיפור ראש הישיבה היה שליח ציבור וכשהוא הסתובב אחורה לא היה אף אחד. כולם נכנסו למקלטים. תלמידי הישיבה לא היו יורדים הביתה ללא אישור מחטיבה 7", סיפר הרב.

"היו טנקים בתוך מבנה הישיבה ותלמידים ירדו הביתה רק בציוותים. תלמידים שנשארו שבת בישיבה היו לפי הציוות של קשר, טען ונהג. זה היה נחלתנו בתשל"ד", הוסיף.

הרב מנוביץ' עבר לתאר את יום מתקפת חמאס כפי שחווה בישיבה. "בשמחת תורה תשפ"ד היה כמות עצומה של תלמידים שלנו שמשרתים כעת בצבא מחטיבות שונות - חלקם קצינים. בכניסה לתפילת שחרית ניגש אלי תלמיד שנמצא בקו בנחל עוז ואמר לי שהוא הוקפץ. אמרתי לו 'קח את הרכב של הישיבה ורד'. אחריו הגיעו החבר'ה מגבעתי, הצנחנים וכפיר. נפרדתי באותו יום מעשרות תלמידים. במוצאי שמחת תורה התלמידים הצעירים אמרו שהם לא נוסעים הביתה כי התחילה מלחמה וצריך לחדש מיד את ה'זמן'".

"מאז שמחת תורה אני כבר לא ראש ישיבת הגולן אני ראש ישיבה לצעירים. יש לי בישיבה רק שיעור א' ו-ב' ובמרץ הקרוב גם שיעור ב' יתגייסו. אני מאוד גאה להיות ראש ישיבה שהתלמידים שלה בחזית הדרומית ובחזית הצפונית. לא כל הישיבות נראות כך עכשיו".

"אנחנו מרחק קילומטרים ספורים מהגבול וב"ה כעת אנחנו לא מפונים וממשיכים בלימוד. ישיבות ההסדר הלכו למקומות הקשים של ההתיישבות כי חשבו שזה שליחות", סיכם הרב.

הפאנל בכנס בשבע
הפאנל בכנס בשבעצילום: חיים טויטו