
באיחור של חודש לנוכח למלחמה המתחוללת, האקדמיה הישראלית לקולנוע וטלוויזיה מזניקה הבוקר את טקס פרסי הטלוויזיה לסיכום 2023.
לתחרות הוגש השנה מספר שיא של תכנים של 103 סדרות ותכניות שינסו להעפיל ל-42 הקטגוריות שבטקס. בהמשך למסורת שהחלה אשתקד, גם השנה יפוצל הגמר ל-2 טקסים: טקס גאלה יוקרתי בו יחולקו 17 פרסים המוקירים את פועלם של אנשי ההפקה והצד הטכני של היצירה, וטקס ומשדר חגיגי של גמר התחרות בו יחולקו 28 פרסים.
היות ומרבית לוח השידורים הוסב בחודשים האחרונים לסיקור המלחמה באולפני חדשות מיוחדים ונוצר שטף של תכניות תחקיר בהתאם, החליטה האקדמיה לבצע בטקס מספר שינויים מיבניים ותכניים: האקדמיה תעניק פרסי הוקרה מיוחדים לכתבי החדשות של מחוז דרום וצפון של על פעילותם בזמן המלחמה ועל דיווח בזמן אמת ב-7 באוקטובר תוך סיכון חייהם, ובנוסף, קטגוריית "תוכנית התחקירים" תוקדש לתחקיר הטוב ביותר במסגרת התוכנית ולא לתוכנית בלבד.
עוד שינוי שקורה השנה הוא שלרשימת הקטגוריות נוספו 2 קטגוריית בתחום הילדים: סדרות ילדים ונוער בתחום הדרמה והקומדיה, כשבפרס שיחולק בקטגוריות אלו יזכו כל צוות ההפקה והיוצרים והוא אינו אישי.
"בימים קשים אלו אנו מרגישים מחויבים לשמור על השגרה ולכן למרות התקופה המורכבת אנו פותחים את התחרות", אומרים אסף אמיר יו"ר האקדמיה והמנכ"ל ליאור ששון. "ברצוננו להודות לגופי השידור, למערכות החדשות שעבדו ללא לאות בחודשים האחרונים, להפקות, ליוצרים וליוצרות שעל אף מורכבות, הצליחו לייצר תוכן טלוויזיוני איכותי ומגוון לקהל בארץ ובעולם".
סבב א' של הצבעות יתקיים בין 7-10 במרץ, והצבעת הגמר יתקיימו בין ה- 2-5 למאי (בחירת מועמד 1 בכל קטגוריית פרס). ב-6 קטגוריות עלו המתחרים אוטומטית לגמר וזאת משום שיש בהן 6 מועמדים או פחות, והן: תכנית תחקירים / תכנית אקטואליה / תכנית ספורט / תכנית סאטירה ובידור / תכנית אירוח וראיונות, תרבות ופנאי / תכנית שעשועונים.