המסעות לפולין, ארכיון
המסעות לפולין, ארכיוןצילום: פלאש 90

משרד החינוך הודיע היום (שלישי) כי בהמשך להחלטת השר יואב קיש, החל מהקיץ הקרוב יחודשו המשלחות לפולין.

ההחלטה על חידוש המסעות התקבלה לאחר שהושלם המהלך הפדגוגי לבחינת והתאמת מטרות ותכני המסע ולאחר שההיתכנות להוצאת מסעות נבדקה ואושרה בתחומי הביטחון וההערכות הלוגיסטית.

יחד עם זאת, המצב הביטחוני ייבדק על בסיס קבוע וייתכנו שינויים בהתאם להמלצת הגוף האחראי ולכן על מנת לצמצם נזק כלכלי להורים, שילדיהם מתוכננים לצאת למשלחות, משרד החינוך ממליץ להורים לדאוג לביטוחי הביטול המתאימים.

לאור החשיבות שהמשרד מייחס לשימור המפעל החשוב להנצחת זיכרון השואה והתקומה, הוא מעודד את בתי הספר שרוצים להוציא מסעות בקיץ להתחיל בהכנת התלמידים ולבנות אותה באופן כזה שההכנה עומדת בפני עצמה גם אם בסופו של דבר לא תתאפשר הנסיעה לפולין.

במשרד החינוך אמרו כי הם רואים את הכוח בלספר את סיפוריהם של שורדות ושורדי השואה שבחרו לחזור ולחיות, בנו את חייהם מחדש ותרמו רבות להקמתה של מדינת ישראל ולרוחה וצביונה של החברה הישראלית.

השר קיש אמר כי "המסע לפולין מאפשר לתלמידים להנציח את קורבנות השואה, להיחשף לזוועות שהתרחשו ולהוכיח את הניצחון והתקומה על הניסיון להשמיד את העם היהודי".

"בייחוד לאחר ה7 באוקטובר ישנה חשיבות עליונה ללמידה אודות העם היהודי, קורותיו וחשיבותה של הקמת מדינת ישראל".