
עורכי דינו של העצור המנהלי אריאל דנינו טוענים כי רכזי שב"כ הגיעו לתאו בכלא דקל שם הוא מוחזק במעצר מנהלי מזה כ-4 חודשים.
לדבריהם, דנינו הוצא מתאו תוך שמודיעים לו שעורכי דינו הגיעו לבקרו, כשהגיע גילה כי מדובר בשני רכזי שב"כ אשר לטענתו איימו עליו - אם לא ישתף עימם פעולה.
הגעתם של אנשי השב"כ מגיעה ברקע הדיון שנקבע בבית המשפט המחוזי בלוד לשבוע הבא בעניינו של דנינו, בבקשת עורך דינו עדי קידר מארגון חוננו אשר דרש לשחררו יחד עם עצורים מנהליים הנוספים - בעקבות שחרור כ-60 עצורים מנהליים ערבים בימים האחרונים בטענה של "מצוקת מקום" בבתי הכלא.
גורמי ביטחון דחו ומכל וכל את הטענות והבהירו כי בשב"כ התקבלה בקשה לבחון לו חלופה למעצרו. לצורך בדיקת הבקשה הגיע רכז לכלא כדי לקיים שיחה ולהתרשם ממידת מסוכנותו. לדברי הגורמים, העצור המנהלי סירב לדבר עם הרכז והפגישה לא התקיימה.
עו"ד עדי קידר תקף בחריפות את התנהלות השב"כ: "לאחר שחרורם המפתיע של מחבלי החמאס כמחווה בשל הרמדאן, צפיפות בבתי הכלא ושאר המצאות. הגשתי בקשה בשם העצורים המנהליים המיוצגים ע"י ארגון חוננו בקשה דחופה להורות על שחרורם ובית המשפט קבע דיון בבקשה. שב"כ בחר עד כה שלא לתת תגובה עניינית בנוגע לשחרור המחבלים בחר במפתיע להגיע לבית הסוהר בו שוהה אריאל דנינו ושם ניסו באמתלה של מפגש עם עורכי דין להוציאו מתאו ע"מ לשוחח איתם. דנינו זעם על ההתחזות וביקש להתייעץ עם עורך דין. לאחר מכן עזבו אנשי השב"כ".
"מדובר בהתנהגות נלוזה אשר מציגה מראית עין ומתוך רצון ליצור 'יתרון' של השב"כ מול דנינו לפני הדיון בבית המשפט. מדובר במצב בלתי אפשרי בו דנינו ושני יהודים נוספים נתונים המעצר מנהלי בעוד מחבלים מסוכנים משתחררים בשל מחווה כזו או אחרת. אנו רואים בחומרה רבה את המעשה ונציג אותו בדיון בבית המשפט", תקף עו"ד קידר.