
גם באומן לא שוכחים את החטופים: פעילי 'איחוד ברסלב באומן' תלו בימים האחרונים כרזות ענק בהיכל ציון רבי נחמן מברסלב הכוללות את כל שמות החטופים המוחזקים עדיין בעזה.
זאת, במטרה שהמתפללים הרבים המבקרים במקום יוכלו בקלות להזכיר בתפילתם את שמותיהם בתקווה שיחולצו במהרה.
חרף המלחמה הארוכה באוקראינה ולמרות שאין טיסות ישירות למדינה, רבבות מתפללים מכל רחבי העולם עושים את הדרך הארוכה לאומן כדי לפקוד את ציונו של רבי נחמן לקראת פורים.
לדברי תושבי אומן ועל פי נתוני סוכני הנסיעות וחברות התעופה לאחרונה אף מורגשת עלייה משמעותית במספר הנוסעים לאומן.
יו"ר איחוד ברסלב באומן הרב נתן בן נון מסר כי "בשל התחושה שעניין החטופים מתחיל לרדת מסדר היום בארץ ובעולם וכתוצאה מכך אנו עלולים חלילה להיחלש בתפילות לשובם של החטופים בקרוב ולכן לא יכולנו לעמוד מנגד ויזמנו את תליית השלטים הגדולים בציונו של רבי נחמן".
גבאי ציון רבי נחמן הרב נתן צמח הי"ו מספר כי מאז שמחת תורה "אנו באיחוד ברסלב מקבלים פניות רבות להזכרת שמות חטופים ופצועים במלחמה רח"ל בתפילה על ציון רבי נחמן באומן.
"בס"ד השליחים שלנו שנמצאים כל הזמן בהיכל הציון מזכירים בתוך כמה דקות את כל השמות שנקלטים במערכות שלנו".