אסטלה, בעלת בית הספר המפורסם ללימודי קונדיטוריה שנושא את שמה, הגיעה למרכז 'עדי ירושלים' להכין עם החניכים במקום מתכון מתוק וחגיגי במיוחד של אוזני המן לקראת חג הפורים הממשמש ובא.
אסטלה הידועה בעוגות ובקינוחים הייחודיים שלה, התכבדה בהכנת אוזני המן, שהותאמו במיוחד לצרכי החניכים במקום המתמודדים עם בעיות רפואיות מורכבות.
על ההכנה היה אמון גם השף של עדי ירושלים שי מדלסי, ששילב כוחות יחד עם השופטת המפורסמת כדי ליצור את המאפה המושלם.
בעדי ירושלים ציינו, כי אסטלה הביאה איתה כישרון קולינרי ולב ענק, שילוב שרוממם את מצב הרוח עבור עשרות החניכים, התלמידים ואנשי הצוות במקום.
בצק לאוזני המן
- 370 גר' קמח
- 320 גר' חמאה
- גרדה מלימון 1
- 130 גר' אבקת סוכר
- חלמון 1 (אופציונאלי, רק עם הבצק מאד יבש)
אופן ההכנה:
- לרכך את החמאה למצב משחתי אבל לא מומס
- להוסיף את אבקת הסוכר - להטמיע
- להוסיף את הקמח והגרידה
- להוסיף את החלמון במידת הצורך
- ללוש קצר מאד לשטח לגובה 3 ס"מ
- ולקרר לפחות שעתיים
מילוי תמרים עם שוקולד
- 500 גר' תמר מג'ול – רך, מגולען
- גרידה מ2 תפוזים
- 100 גר' פתיתי שוקולד שבורים
אופן ההכנה:
לערבב את הכל יחד ,ליצור עיגולים בגודל אגוז קטן.
להניח "אגוז" באמצע הבצק, ולסגור את ה אוזן
מילוי שזיפים מיובשים
500 גר' שזיפים מיובשים, מגולענים, טחונים,
200 גר' ריבת ששזיפים
גרידה מ2 לימונים
לערבב הכל למסה אחידה
לרדד את הבצק לעובי 2.5- 3 ס"מ לקרוץ עיגולים למלא במלית הרצויה וליצור צורה של אוזן המן.
אפיה-160 145 מעלות כ12 -15 דקות
בסיום הביקור, חתמה אסטלה בספר האורחים והתקשתה להסתיר את התלהבותה: "תמשיכו לעשות עבודת קודש, לשמור על אנרגיה חיובית, יש לכם שמחת חיים שלא מובנת מאליה".
מנכ"ל עדי ירושלים, שלומית גרייבסקי: "אחד הדברים המיוחדים במרכז הוא היכולת לאפשר לכל אחד לחוש ולהתנסות באותה חוויה כמו כל אחד אחר, רק הצורה מותאמת ובטוחה, גם עם אוזני המן. ביוזמה מדהימה של אורי אוברוצקי הגיעה אלינו אסטלה, שיחד עם הצוות המקצועי הכינה אוזני המן עם הילדים. היא חיזקה אותנו מאוד, זכינו בגדול!"