ציפי לבני, שרת החוץ לשעבר, אומרת שהיא חוששת מאוד לגורלה של מדינת ישראל בעקבות מתקפת השבעה באוקטובר.
בראיון לערוץ ABC האוסטרלי נשאלה לבני: "האם את חוששת לגבי העתיד?", ועל כך השיבה: "אני חוששת. אני חוששת לגבי העתיד של ישראל. כן, יותר מאשר בעבר".
על השאלה "האם את סומכת על בנימין נתניהו?" ענתה לבני "לעולם לא", ועל השאלה "האם ייתכן שלום כאשר נתניהו הוא המנהיג כאן?" אמרה: "לא".
עמי איילון, ראש השב"כ לשעבר, אמר בראיון באותה תוכנית כי "אינך יכול להרתיע קבוצה של אנשים אם הם מאמינים שאין להם דבר להפסיד. אנו הישראלים נוכל לזכות בביטחון רק כאשר יהיה להם (לפלסטינים) תקווה".
על השאלה "לו היית פלסטיני המתגורר בגדה המערבית או ברצועת עזה, מה הייתה עמדתך כלפי ישראל?", ענה איילון: "הייתי נלחם נגד ישראל כדי להשיג את החירות שלי".
בהתייחסו לשאלת הבהרה נוספת בעניין זה: "כיצד הייתה נלחם? עד כמה היית ‘מלוכלכת’ הלחימה שלך נגד ישראל?", אמר איילון: "הייתי עושה כל אשר לאל ידי כדי להשיג את החירות שלי".
איילון הטיל את האחריות לחיזוק חמאס על ראש הממשלה בנימין נתניהו. "מה שעשינו באישור של ראש הממשלה שלנו היה לאפשר לקטאר להעביר סכום גדול של כסף במזומן, ככל הנראה יותר מ-1.4 מיליארד דולר, ולהבטיח שחמאס יהיו יכולים לשלוח אנשים לעבוד בישראל להשיג מודיעין על ישראל אם הם זקוקים לו".
אהוד ברק, ראש הממשלה לשעבר, הביע עמדה דומה. "בדרך זו אנו חיזקנו את הכוח של חמאס ששירת את נתניהו אשר רצה למנוע דיון בשאלת פתרון שתי המדינות".
על השאלה "האם אתה אומר שבנימין נתניהו בכוונה חיזק את חמאס כדי למנוע הקמת מדינה פלסטינית?", אמר ברק: "בוודאי. הוא בכוונה ובשיטתיות אפילו אמר זאת בגלוי, כי כל מי שרוצה להימנע מהאיום של פתרון שתי המדינות צריך לתמוך במדיניות שלי באמצעות תשלום פרוטקשן לחמאס".