פאי פקאן
פאי פקאןצילום: שירן כהן שי

פאי פקאן נוסטלגי של פנינה פאי:

"הפאי הראשון שפנינה שהתאהבתי בו ומכרנו בקונדיטוריה הראשונה שפתחנו לפני 25 שנים.

הפאי פקאן שלנו מלווה אותנו לאורך כל שנות פעילות העסק. תמיד תמיד כוכב השולחן…", אומרת פנינה קונפורטי בעלת 'פנינה פאי', לכבוד יום הפאי שצוין השבוע, היא חושפת לנו את המתכון לאחד מקינוחי הדגל של המקום האהוב מאשדוד.

פאי פקאן נוסטלגי של פנינה:

בצק פריך שקדים:

מצרכים:

  • 400 ג' קמח
  • 130 ג סוכר
  • כפית מלח
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 1 ביצה
  • 280 גרם חמאה

אופן הכנה:

מערבבים במיקסר בעזרת וו גיטרה (אפשר גם במעבד מזון), במהירות איטית-בינונית את החמאה והסוכר עד קבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שהתערובת מתאחדת. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה אחת לפחות.

קרם שקדים:

מצרכים:

  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם סוכר
  • 3 ביצים
  • 200 גרם שקדים
  • 20 גרם קורנפלור
  • 10 גרם פודינג אינסטנט
  • גרידה מחצי לימון

אופן הכנה:

מערבבים במיקסר בעזרת וו גיטרה, במהירות בינונית את החמאה והסוכר כ- 10 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה ובאיטיות. מוסיפים את אבקת השקדים ושאר היבשים וממשיכים לערבב עוד 1/2 דקה. מכניסים את התערובת לקערה, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

מרדדים בצק פריך לעובי 1/2 ס"מ ומרפדים תבנית הפאי בקוטר 24 ס"מ. מוציאים את קרם השקדים מהמקרר וממלאים עד גובה תבנית הטארט. מפזרים בערך 200 גרם אגוזי פקאן על כל שטח הפנים של הטארט. אופים ב-170 מעלות במשך 25 דקות.

טיפ זהב מפנינה:

*חשוב לשים לב בערבוב המלית- לעצור לפני שמתחיל להיות מרקם קצפתי.

חייב להיות מעורבב טוב אך איננו מוקצף, סמיך אך לא אוורירי.

בתאבון ושבת שלום!