מסעדת הג'וי, גריל האוס המיתולוגית הירושלמית, שנפתחה ב 2003 במושבה הגרמנית אחרי גל הפיגועים של 2003, על ידי שלומי דהאן, אלון שבתאי ואבירם דותן, התחילה מהיום הראשון לתת ללקוחות ג'וי - JOY (שמחה באנגלית).
עם השנים, ושינוי פניה של העיר המסעדה עברה בשנת 2010 לשדרות ממליא, ונמצאת שם מאז ועד היום.
המסעדה שינתה את פניה לאורך השנים ממסעדה של מנות פשוטות ועממיות למנות מורכבות יותר עם טאץ' של השף ארתור בורלקה שהצטרף למסעדה לאורך השנים.
בחודש האחרון, סיימו צוות הג'וי שיפוץ ענק הכולל שינוי פניה של המסעדה במפנים וסגירת חורף חדשנית על השדרה עצמה, שיפוץ המוערך ב-2 מיליון ש"ח. בנוסף, בנו הבעלים עם השף ארתור בורלקה שלמד בבית ספר לבישול, התחנך וגדל אצל עזרה קדם, עשה השתלמות באיטליה ומאז מנהל את המטבח של הג'וי כבר 6 שנים תפריט מדוייק וחדש הכולל: בשרים בבישול ארוך בטעמים עמוקים ויחודיים, מגוון מנות סשימי וטרטר דג ובשר טריים. יינות וקוקטליים ברמה גבוה, ומנות בהחלט איכותיות ומגוונות.
מדובר במסעדה גדולה בעלת שלושה מפלסים של מקומות ישיבה. האווירה במקום בהחלט משדרת אירופה יוקרתית, והאוכל משובח וייחודי מאוד.
אהבנו מאוד את מנת הפתיחה "פוקאצ'ה אסאדו" כי בשר מפורק זה תמיד טוב :) והשירות היה מקצועי חם ואישי ובהחלט יוצא דופן! אנחנו וודאי נחזור לשם שוב. מומלץ בחום!
מסעדת הג'וי - גריל האוס הבעלים והצוות הותיק, עברו את כל התלאות שהעיר הזאת יודעת, מפיגועים, דרך תקופת קורונה ארוכה ללא תיירים ועד לביקורים רשמיים בעיר אשר עצרו מלכת את הפעילות, ונשארה איתנה לאורך השנים עם קהל לקוחות מגוון מכל קצוות הקשת.
המסעדה כשרה למהדרין עם אווירה של מסעדה שלא מביישת מסעדות מישלן באירופה.
מסעדת ג'וי שדרות ממילא, כשרות: בד"ץ עטרה בית יוסף