
נשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ, קרא לראש הממשלה בנימין נתניהו לסיים את המלחמה בעזה.
"אני הייתי אומר לנתניהו - תסיים את המלחמה. תעשה את זה מהר ותחזור לעולם של שלום. צריך שלום במזרח התיכון", אמר טראמפ בראיון לרשת פוקס ניוז.
הוא תקף בחריפות את יריבו במירוץ לנשיאות, הנשיא ג'ו ביידן ואת מנהיג הרוב הדמוקרטי בסנאט צ'אק שומר, בשל הביקורת הקשה שלהם נגד ראש הממשלה.
טראמפ אמר כי "שומר אולי שכח שישראל איבדה המון אנשים ב-7 באוקטובר. אנשים צריכים לזכור את זה. אולי שומר שכח את זה, אבל למעשה הוא לא שכח את זה באמת - כי הוא מסתכל איפה הוא יכול לקבל יותר קולות. הוא רואה את הפלסטינים ואת הצעדות הגדולות, והחליט ללכת לכיוון הזה במקום ישראל. אני לא יודע איך ישראל מנהלת יחסים עם האנשים האלה.
"פתאום ביידן זרק את ישראל. הוא אומר שנתניהו צריך ללכת", הוסיף. "הדמוקרטים רעים מאוד לישראל, אבל ישראל דבקה בהם. ישראל נאמנה. ביידן כל כך רע לישראל. היא מעולם לא הייתה צריכה להיות מותקפת. אם ביידן היה טוב לישראל, עסקת הגרעין גם מעולם לא הייתה נחתמת, וישראל לא הייתה מותקפת".

