מצרכים:

  • 2 קילו אסאדו
  • כוס יין אדום
  • 1/2 כוס סילאן
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • שמן זית
  • בצק עלים מופשר

קולי פלפלים: (רוטב)

  • 2 פלפל שושקה / גמבה אדומה
  • כפית פפריקה מעושנת (חובה!)

אופן ההכנה:

בתבנית גדולה נכניס את הנתח יחד עם הסילאן, היין, שמן זית ותבלינים

נערבב היטב בעזרת היד כדי שכל הבשר יהיה עטוף שאופן אחיד

נוסיף מים עד שהרוטב כמעט מכסה לגמרי את הבשר

נכסה היטב בנייר אפייה ושתי ניירות כסף (חשוב שיהיה אטום כמו שצריך!)

נכניס לתנור על 150 מעלות ל-6 עד 8 שעות

נקלה בתנור את הפלפלים על חום גבוה עד שהם מעט נשרפים

נקלף את הקליפה השרופה ונרוקן מגרעינים, נטחן עם מעט שמן זית ופפריקה מעושנת

נפתח את הבצק בעזרת מעט שמן זית על הידיים וניצור עיגולים בינוניים

נפרק את הבשר בידיים או בעזרת מזלגות ונמלא את העיגולים בבשר

נסגור את שולי העיגול כך שיווצרו משולשים של אוזני המן

נמרח מעט מהקולי פלפלים ונאפה בתנור על 180 מעלות ל15 דקות

אחרי התנור ניתן לשים עוד מעט מהקולי פלפלים לקישוט

בתאבון!

באדיבות: המטבח של הירושלמי קייטרינג שף לאירועים